Prima care a încercat să profite de pe marginea atacului lansat de Iohannis a fost, deloc suprinzător, Viorica Dăncilă. În doar două zile, ea a transmis nu mai puțin de trei mesaje pe tema adoptării tacite de către Camera Deputaților a proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc.

După ce în prima fază i-a cerut demisia președintelui interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, „pentru modul rușinos în care a umilit românii”, ulterior a luat apărarea PSD în fața președintelui Klaus Iohannis, susținând câ „nu e deloc partidul care să fie pus la zid în chestiunea națională sau pe tema susținerii Constituției”.

Nici Eugen Teodorovici nu s-a lăsat mai prejos și a lansat un atac devastator pe pagina sa de Facebook. „Nu vreau să aud și nu am cum să accept scuzele sau explicațiile niciunui lider politic din Camera Deputaților, fie el de la PSD, PNL, Pro România, PMP și, în niciun caz, de la șeful UDMR‼️ TOȚI trebuie să-și asume această situație, precum și faptul că eticheta pusă, începând de azi, de către poporul român asupra lor este pe deplin meritată – LAȘI, TRĂDĂTORI, VÂNZĂTORI de NEAM și ȚARĂ‼️”, a spus și fostul ministru pesedist.

Codrin Ștefănescu, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, a explodat, tot pe pagina de Facebook, solicitându-i lui Marcel Ciolacu sā-și cearā iertare public „pentru nemernicia cu autonomia Tinutului Secuiesc”.

„Sā convingā milioane de români cā nu a girat mizeria asta! Apoi sā-si prezinte demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Si sā cearā demisia si celor implicati in aceastā oribilā chestiune. Asta-i tot!”, a spus și Codrin Ștefănescu care și-a exprimat ulterior indignarea vizavi de comparația dintre Iohannis și C.V. Tudor.

„Este total idioatā comparatia dintre Johannis si Vadim. Nu existā absolut nici o legāturā! Vadim Tudor a fost un mare patriot, un om de litere, un personaj savuros cu o culturā giganticā, un iubitor de traditii si datini strāmosesti”, a spus Codrin Ștefănescu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE