Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ana Birchall, critici dure la adresa Vioricăi Dăncilă. Ce a ascuns preşedintele PSD
Ana Birchall, critici dure la adresa Vioricăi  Dăncilă. Ce a ascuns preşedintele PSD

Ana Birchall, critici dure la adresa Vioricăi Dăncilă. Ce a ascuns preşedintele PSD

Ana Birchall îi reproșează Vioricăi Dăncilă că nu a interesat -o cu adevărat independența justiției

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, exclusă marţi din PSD, a lansat joi, pe Facebook, o serie de critici dure la adresa preşedintui PSD, Viorica Dăncilă.

,,Era în fișa postului de ministru al justiției să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute și în timpul mandatul dvs, de „Comisia specială Iordache” de exemplu, despre asaltul asupra justiției, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe”, a comentat Ana Birchall pe Facebook. Ana Birchall îi atrage atenția Vioricăi Dăncilă că a mai lansat în spațiul public un neadevăr, și anume că ar fi fost lăudată în raportul MCV , afirmând că afirmația fostului premier este falsă, ea fiind de fapt criticată.

,,În „prea marea să înțelepciune”, că să nu spun altfel, pentru a justifica execuția mea din partid, d-na Dăncilă afirmă:
„După alegerile europarlamentare, am hotărât cu toții că nu mai discutăm despre justiție, guvernul nu va interveni în niciun subiect legat de justiție. Ne-am învățat lecția şi nu vrem să mai repetăm greșelile făcute. Doamna Birchall a ieșit în spațiul public cu teme legate de justiție și acest lucru i-a deranjat pe colegi.” „Faptul că a ieşit pe declaraţii pe justiţie fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înţeles votul de la europarlamentare şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie.”

Păi doamna Dăncilă, era în fișa postului de ministru al justiției să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute și în timpul mandatul dvs. de „Comisia specială Iordache” de exemplu, despre asaltul asupra justiției, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe….

Cât despre „Ne-am învățat lecția şi nu vrem să mai repetăm greșelile făcute”, tocmai asta am făcut în calitate de Ministru al Justiției: am respectat votul românilor de la referendum care ne cerea să punem punct greșelilor făcute în trecut în Justiție, să oprim asediul nefast asupra justiției și să începem să recâștigăm încrederea românilor că justiția și domnia legii chiar sunt respectate și aplicate.

P.S. Aseară am mai citit încă o minciunică, anume că dvs., d-na Dăncilă, ați fi fost lăudată în ultimul raport MCV! Mă îndoiesc că ați citit raportul, deși trebuia. Dacă l-ați fi citit, ați fi observat că NU sunteți deloc lăudată, ci mai degrabă criticată! În raportul MCV este lăudată exact acea perioadă în care mi-am exercitat mandatul, conform așteptărilor românilor, același mandat pe care dvs. îl criticați” , , scrie Ana Birchall pe pagina ei de Facebook.