Evenimentul Zilei > EVZ Special > Amorurile Elenei Ceaușescu, cunoscută ca Lenuța a lu’ Briceag
Amorurile Elenei Ceaușescu, cunoscută ca Lenuța a lu’ Briceag

Amorurile Elenei Ceaușescu, cunoscută ca Lenuța a lu’ Briceag

Nicolae (Nicu) Ceauşescu şi Elena (Lenuţa pentru cunoscuţi) Petrescu s-au cunoscut în vara anului 1939, la o serbare a muncitorilor din industria pielăriei şi a încălţămintei, pe Stadionul Veseliei din Ferentari, Bucureşti. Lenuţa a fost aleasă „Regina Muncii”, iar Nicolae a remarcat-o.

Cei doi aveau să se căsătorească la Starea Civilă din Bucureşti pe 23 decembrie 1947, proaspăta soţie fiind gravidă în şapte luni. Ceauşeştii au avut trei copii: Valentin, Zoia şi Nicu.

Înainte să îl cunoască pe Nicolae Ceaușescu, Elena era îndrăgostită orbește de un bărbat. Nimeni altul decât tatăl naistului Gheorghe Zamfir. Numai că iubirea dintre cei doi a ținut foarte puțin. El a plecat în București, iar ea l-a urmat, însă acesta nu a mai vrut să continue relația cu ea.

Despre legăturile cu Marin Ceaușescu, fratele lui Nicolae, s-a vorbit intens, mai ales după ce acesta a acordat mai multe interviuri în care a sugerat că el a cunoscut-o în sens biblic pe Elena Ceaușescu, înaintea fratelui, că aceasta avea legături cu soldați germani.

Citește GRATUIT toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric