„De această poveste discutăm din ianuarie. Singurul lucru care s-a întâmplat a fost OUG 13, în rest, din când în când, suntem anunțați că urmează o amnistie și grațiere. Eu acum, sincer, chiar aș vrea să văd că au curaj să o facă. Pentru că până la urmă, e o problemă de curaj, de curaj politic, de asumare.”, a declarat jurnalistul Dan Andronic.

„Nu știu, acum depinde din ce punct de vedere privești. Social, dacă te referi la cei care ies în stradă, răspunsul este nu.”, a răspuns Andronic, întrebat dacă ar fi oportună ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea.

„Mi-e foarte greu să vă spun care este necesitatea. Bun, dacă te duci în abuzurile care s-au întâmplat, în lucrurile pe care deja le-am aflat, ar exista o logică. Dar aici nu este, neapărat, o problemă de logică și de oportunitate, ci de curaj politic. (…) Celebra ordonanță dată de Dacian Cioloș, în urmă cu 2-3 ani, este în continuare nediscutată în Parlament Dacă un lucru simplu nu se întâmplă, eu cum pot să mă gândesc că se întâmplă un lucru complicat? În condițiile în care în doi ani de zile au avut o mega-majoritate. Puteau să facă, și aproape au făcut, ce au vrut. Deci eu nu cred că în România există curaj politic pentru așa ceva”, a mai declarat Dan Andronic, la TVR 1.