Evenimentul Zilei > Social > Amestecul banal care ne scapă de petele de pe piele. Oricine îl poate prepara în casă
Amestecul banal care ne scapă de petele de pe piele. Oricine îl poate prepara în casă

Amestecul banal care ne scapă de petele de pe piele. Oricine îl poate prepara în casă

Sucul de lămâie poate reduce încet petele închise la culoare prin descompunerea pigmentului de melanină și stoparea producerii excesive a acestuia.

Petele întunecate de pe piele pot fi cauzate de expunerea la soare, de substanțele chimice dure și de poluare. Acestea pot fi inestetice și greu de eliminat, chiar și cu creme și loțiuni scumpe.

Răspunsul ar putea fi în sucul de lămâie, o modalitate naturală și ieftină de a vă face ca petele întunecate de pe piele să dispară în câteva zile.

Sucul de lămâie conține acid citric, care are unele calități de albire, fără să traumatizeze pielea. Atunci când este folosit în timp, sucul de lămâie poate reduce încet petele închise la culoare prin descompunerea pigmentului de melanină și stoparea producerii excesive a acestuia.

Câteva rețete fac minuni pe pielea noastră, care în timpul verii poate fi afectată de supraexpunerea la soare.

1. Bicarbonat de sodiu și suc de lămâie

Amestecați puțin suc de lămâie cu o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a obține o pastă. Aplicați-o pe petele întunecate și lăsați-o să acționeze timp de 3-4 minute înainte de a vă spăla pe față. Faceți acest lucru în fiecare zi și vei vedea că bicarbonatul de sodiu exfoliază stratul superior al pielii, iar sucul de lămâie își face treaba asupra petelor întunecate.

2. Turmeric și suc de lămâie

Amestecă o linguriță de pudră de turmeric cu ½ linguriță de suc de lămâie și o lingură de lapte până când obții o pastă subțire. Aplicați pasta și lăsați-o să se usuce timp de aproximativ 10 minute, apoi spălați-o cu apă călduță. Faceți acest lucru de două sau trei ori pe săptămână, iar turmericul va lumina tenul și va ajuta sucul de lămâie în reducerea petelor întunecate.

3. Ulei de cocos și suc de lămâie

Amestecați 2-3 picături de ulei de nucă de cocos și 2-3 picături de suc de lămâie. Rezultatul este o substanță care trebuie aplicată pe piele în zona petelor întunecate. Lasăți să acționeze timp de 20-25 de minute și apoi clătiți cu apă călduță. Aplică o dată pe zi. Antioxidanții din uleiul de nucă de cocos reduc daunele cauzate de lumina soarelui și de poluare. De asemenea, uleiul de cocos hidratează pielea.

4. Oțet de cidru de mere și suc de lămâie

Amestecați o jumătate de linguriță de oțet de cidru de mere, o jumătate de linguriță de suc de lămâie și 1 lingură de apă. Apoi se înmoaie un tampon de vată în acest lichid. Aplicați pe petele întunecate și lăsați să acționeze timp de 8-10 minute înainte de a clăti. Repetați acest lucru de câteva ori pe săptămână până când petele întunecate se estompează. Oțetul de cidru de mere conține acizi blânzi care ajută la albirea zonelor pigmentate. Cicatricile de acnee și vergeturile pot fi, de asemenea, luminate cu acest remediu.

5. Pătrunjel și suc de lămâie

Adăugați o cană de pătrunjel tocat într-o cratiță cu 2 căni de apă. Fierbeți-l timp de 15 minute iar apoi adăugați o lingură de suc de lămâie. Strecurați infuzia și lăsați-o să se răcească înainte de a o aplica pe petele întunecate cu un tampon de vată sau o compresă sterilă. Lasă să acționeze aproximativ 30 de minute înainte de a clăti cu apă plată. Aplicați zilnic, iar pătrunjelul va ajuta sucul de lămâie să lumineze și să uniformizeze tonul pielii.

6. Castravete și suc de lămâie

Stoarceți o lingură de suc proaspăt de castravete și adăugați în el 1 linguriță de suc de lămâie și ½ linguriță de miere. Amestecați bine și aplicați pe petele întunecate. Lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi spalați zona cu apă. Aplicați acest lucru o dată sau de două ori pe zi pentru a obține rezultate rapide, iar castravetele va acționa ca un agent de albire ușoară care întinerește pielea.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: