Festivalul Rock la Mureș va avea loc în perioada 12 – 13 iulie la Periam – Port (județul Timiș). Alături de Ministry, pe scenele festivalului vor mai urca Tha Casualties (S.U.A.), Paddy and the Rats (Ungaria), Luna Amară și Dirty Shirt.

”Formația Ministry este o trupă rock americană fondată în 1981 de celebrul muzician Al Jourgensen din Chicago. Inițial, trupa a abordat un synth – – pop dar sound-ul lor s-a schimbat pe parcurs, muzica lor fiind considerată a fi definitorie pentru scena metal – industrial. Componența trupei s-a schimbat frecvent pe parcursul istoriei sale, cu excepția lui Jourgensen care este principalul producător, cântăreț, compozitor și instrumentalist al trupei. Formația  a obținut succes comercial la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, cu trei dintre albumele lor de studio: The Land of Rape and Honey (1988), The Mind Is a Terrible Thing to Taste (1989) și Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs (1992). Trupa a fost nominalizată la șase premii Grammy și a susținut concerte la cele mai celebre festivaluri din lume. De-a lungul anilor, Al Jourgensen a lucrat ca și producător la o serie de albume editate de trupe ca Skinny Puppy, Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins sau Red Hot Chilli Peppers. Odată cu lansarea discului „Psalm 69: The Way to Succeed and The Way to Suck Eggs“(1992), trupa a repurtat din nou succes, iar doi ani mai târziu formația a lansat albumul Filth Pig. Pe 23 decembrie 2012, chitaristul Mike Scaccia a suferit un atac de cord și a murit. La scurt timp după aceea, Jourgensen a desființat trupa. Cu doi ani în urmă, formația Minstry a revenit la Nuclear Blast Records, iar anul trecut  a lansat cel de-al 14-lea album de studio, "AmeriKKKant", pe 9 martie 2018”, transmit organizatorii.

O altă formație americană care va fi prezentă în premieră în România la Rock la Mureș este The Causalties.  Formația cântă  „street punk“. 

Festivalul Rock la Mureş este primul eveniment  de acest gen „open – air“ din ţara noastră. A luat naştere în vara anului 2002. La ediția din acest an va avea trei scene, camping gratuit și o serie de activități care se vor desfășura în timpul zilei ce includ workshop-uri și diverse activități sportive. Abonamentele early birds pentru festival se pot cumpăra la prețul de 59 lei de aici și aici.  Abonamentele pentru festivalul Rock la Mureș se vor putea procura exclusiv online, iar biletele valabile pentru o zi se vor găsi numai la fața locului.