Universitatea George Washington a realizat un sondaj care relevă că 71% dintre alegători au o părere proastă despre comportamentul lui Trump ca președinte al SUA, în timp ce 27% nu sunt de acord cu afirmația că modul în care președintele acționează nu este cel la care s-ar fi așteptat ei, scrie Politico.

68% dintre alegătorii înregistrați spun că „acțiunile și declarațiile lui Trump ne-ar putea implica accidental într-un conflict internațional”, în timp ce 29% nu sunt de acord cu această afirmație, conform sursei citate.

Sondajul vine în contextul unei luni august foarte agitată pentru președinte, care este criticat pentru răspunsul său la manifestațiile și ciocnirile violente din Charlottesville, Virginia, în care a murit unul dintre contra-protestatari. De asemenea, sondajul arată că 42% dintre alegători sunt de acord cu activitatea lui Trump în funcția de președinte, până acum, în timp ce 55% nu sunt de acord. De asemenea, 56% dintre alegători spun că Trump nu a fost eficient ca președinte, în timp ce 39% consideră că a fost. 

Procentajul alegătorilor cu viziune favorabilă despre Trump – 41%, comparativ cu cei cu viziune defavorabilă, 56% – este mai mare în acest sondaj, comparativ cu părerile despre președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, și liderul majorității din Senat, Mitch McConnell, care aveau 36%, respectiv 19% opinii favorabile despre ei. 

Ambii lideri ai republicanilor din Congres au atras nemulțumirea lui Trump, în ultimele zile, în privința amânării agendei legislative, în special în privința eșecului de a continua un efort de șaote ani de a anula și înlocui reforma ân domeniul sănătății. 

Sondajul a fost realizat pe 1.009 alegători înscriși, la nivel național, între 13-17 august, și are o marjă de eroare de +/-3,1 puncte procentuale.