Evenimentul Zilei > Justitie > Amenzi pentru încălcarea restricțiilor. Câte persoane au sfidat ordonanța militară
Amenzi pentru încălcarea restricțiilor. Câte persoane au sfidat ordonanța militară

Amenzi pentru încălcarea restricțiilor. Câte persoane au sfidat ordonanța militară

Într-o singură noapte, autoritățile au dat peste 1.700 de amenzi persoanelor care nu au respectat măsura restricționării circulației după intrarea în vigoare a Ordonanței militare nr. 2 din 2020. Inspectoratul General al Poliției Române a prezentat, într-un comunicat de presă situația sancțiunilor acordate.

Autoritățile au depistat și sancționat peste 1.700 de persoane în prima noapte de la intrarea în vigoare a Ordonanței militare nr. 2 din 2020, conform unui comunicat de presă, al Inspectoratului General al Poliției Române

„În perioada 23 martie, ora 22.00 – 24 martie 2020, ora 06.00, la nivel național, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației în intervalul orar 22.00-06.00. De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locația, iar polițiștii au aplicat față de acestea 19 sancțiuni contravenționale”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, în acest interval nu au fot depistate persoane aflate în carantină care să fi părăsit locațiile în care au fost plasate.

În conformitate prevederilor Ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Pe de altă parte, persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.