Doi frați ai lor, oameni de afaceri rezidenți în București, le erau călăuze. Unul dintre ei i-a transportat prin Bulgaria cu maşina şi i-a lăsat la frontieră, iar celălalt, cu un alt autoturism, îi aştepta în România. Cei patru au fost însă depistaţi de poliţiştii de frontieră români şi bulgari de la Negru Vodă.

Arestați preventiv

La audieri, când să îi amprenteze, unul dintre migranți ar fi făcut criză de epilepsie și a fost dus la spital. Medicii au spus însă că este sănătos. Unul dintre fraţii celor doi migranţi, nervos că au fost depistaţi, a ameninţat, la audierile de la Parchetul Tribunalului Constanța: „Vom arunca România în aer și o vom rade de pe fața pământului, dacă vom considera necesar, pentru a ne răzbuna!”.

Amenințarea este confirmată de procurorii constănțeni. Ieri, la instanţă, însă, bărbatul a spus că a făcut-o neintenţionat, la nervi. Călăuzele, Ahmad Kouja Jamal și Ahmad Kouha Ahmad, au primit mandat de arestare pe 30 de zile, pentru trafic ilegal de migranți. Sunt în arestul IPJ Constanța. Cei doi fraţi ai lor au ajuns deja în custodia autorităţilor bulgare.