Incidentul a avut loc, seara trecută, când polițiștii de frontieră  de la Sectorul Cernavodă au fost sesizați că, în apropiere de Tichilești, un bărbat a oprit în trafic un autoturism şi a amenințat șoferul cu un pistol. “Persoana aflată la volanul autoturismului a accelerat, reușind astfel să scape. De asemenea, bărbatul a amenințat și alte două persoane care opriseră pentru a vedea ce se întâmplă, acesta fugind apoi peste câmp, spre localitatea Hârșova”, informează Garda de Coastă.

La scurt timp, tânărul în cauză at fi fost prins de către polițiștii de frontieră în satul Tichilești, iar pistolul pe care acesta l-a folosit, fiind o armă neletală de tip airsoft,  a fost găsit ascuns într-un gard viu. La verificări, s-a stabilit că autorul este un tânăr de 20 de ani din județul Constanța, care ar fi declarat că a cumpărat pistolul neletal, tip airsoft, de pe internet și voia îl folosească pentru a sustrage un autoturism.

Poliţiştii de frontieră au ridicat pistolul pentru continuarea cercetărilor și au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată. Dosarul a fost declinat IPJ Constanța care va continua cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova. Se va verifica dacă în momentul așa zisului atac tânărul era băut, drogat sau are probleme psihice.

Șoferul care ar fi fost oprit de tânăr ar fi declarat însă polițiștilor de la IPJ Constanța că nu a fost amenințat cu arma. Omul  a oprit de bunăvoie, spunându-i că merge la Hârșova. Tânărul avea pistolul airsoft în mână dar nu l-a folosit. Neavând nicio reacție din partea tânărului, șoferul  și-a continuat drumul