Evenimentul Zilei > Politica > Amendă record pentru propagandă electorală. Polițiștii taie în carne vie
Amendă record pentru propagandă electorală. Polițiștii taie în carne vie

Amendă record pentru propagandă electorală. Polițiștii taie în carne vie

Polițiștii au dat încă o amendă record unui alegător care a continuat să facă propagandă electorală într-o secție de votare.

De această data, incidentul s-a petrecut în județul Harghita, în orașul Gheorghieni. Poliţiştii l-au sancționat pe propagandist cu o amendă de 10.000 lei pentru că a continuat să facă propagandă electorală într-o secție de votare. De asemenea, oamenii legii mai au de soluționat alte trei sesizări similare.

„Până la acest moment, au fost înregistrate 4 sesizări cu privire la încălcarea legislaţiei electorale, toate acestea referindu-se la posibile fapte de natură contravenţională, săvârşite prin continuarea propagandei electorale. Primul asemenea caz a fost sesizat pe raza municipiului Gheorgheni, iar în urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că acesta se confirmă, situaţie în care a fost aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 10.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Harghita.

Potrivit sursei citate, celelalte trei cazuri, aflate în cercetare, s-au petrecut în localitățile Vlăhița și Odorheiu Secuiesc.

„În celelalte 3 cazuri, unul la Vlăhiţa şi două la Odorheiu Secuiesc, imediat după momentul sesizării, poliţiştii au demarat activităţi specifice în vederea soluţionării, acestea fiind în curs de verificare, în mod prioritar”, se arată în comunicatul IPJ Harghita.

O altă amendă record la Iași

O sancțiune similară a fost aplicată și în județul Iași, unui bărbat care a făcut propagandă electorală într-o secție de votare, în ziua alegerilor. Incidentul a avut loc în municipiul Pașcani, iar bărbatul a fost amendat 12.500 de lei pentru că a încălcat legea electorală. În plus, au anunțat reprezentanții poliției din Iași, care l-au sancționat, acesta nu purta nici masca de protecție sanitară, conform reglementărilor în vigoare.

„Jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 12.500 de lei unei persoane pentru continuarea propagandei electorale şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nu purta masca de protecţie”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Potrivit sursei citate, de la deschiderea secţiilor de vot din județul Iași au fost înregistrate şase sesizări referitoare la posibile infracțiuni care au legătură cu procesul electoral.