Evenimentul Zilei > Politica > Ambasadorul SUA la București, criticat de Ciolacu: „Omite câteva lucruri esenţiale”
Ambasadorul SUA la București, criticat de Ciolacu: „Omite câteva lucruri esenţiale”

Ambasadorul SUA la București, criticat de Ciolacu: „Omite câteva lucruri esenţiale”

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a făcut o afirmație la adresa ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, în contextul traficului de persoane.

Liderul social-democraților a declarat, vineri, că traficul de persoane este o problemă „mult prea serioasă” pentru a fi tratată din perspectivă politică, iar, atunci când laudă Guvernul şi critică Parlamentul, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, „omite câteva lucruri esenţiale”.

„Traficul de persoane este o problemă mult prea serioasă pentru a fi tratată din perspectivă politică. Ar fi fost mai util ca domnul ambasador Zuckerman să dea un mesaj de unitate şi nu să împartă instituţiile fundamentale ale statului în bune şi rele, în funcţie de criterii subiective. Atunci când laudă Guvernul şi critică Parlamentul pe tema combaterii traficului de persoane, sunt convins că domnul ambasador omite câteva lucruri esenţiale.

De pildă, faptul că Guvernul s-a opus prin contestare la CCR înăspririi pedepselor pentru pedofili, violatori şi prădători sexuali – aşa cum a fost legea votată de Parlament”, a scris liderul PSD, pe Facebook.

Ciolacu a spus despre Zuckerman că „probabil i-au scăpat imaginile scandaloase” cu Poliţia Română „transformată” de ministrul de Interne, Marcel Vela, „în firmă de pază pentru clanurile interlope acuzate inclusiv de trafic de persoane”.

„Este ruşinos că Guvernul a fraternizat cu interlopii şi le-a dat chiar măşti şi dezinfectanţi la priveghi, în timp ce milioane de români se simt în nesiguranţă. Deci, oare chiar merită lăudat acest Guvern, domnule ambasador?!”, a completat Ciolacu.

Zuckerman l-a taxat pe Ciolacu

Adrian Zuckerman a fost prezent, vineri, la extrădarea din România a două persoane urmărite prin Interpol pentru trafic de persoane şi infracţiuni informatice. Totodată, Ambasadorul SUA la București şi-a reiterat apelul în vederea adoptării unei legislaţii „dure”, care să permită eliminarea traficului de fiinţe umane, adăugând că răspunsul oferit de liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe această temă, pe 26 iunie, a fost unul „dezamăgitor”.

„În 26 iunie, am vorbit despre Raportul privind traficul de persoane pentru anul 2019 emis de Statele Unite. Raportul arăta că problema traficului de persoane în România a fost determinată de paşii înapoi făcuţi în ceea ce priveşte statul de drept în timpul guvernării anterioare.

Am solicitat Parlamentului să acţioneze şi să abordeze această problemă. Este foarte dezamăgitor faptul că liderul PSD, Ciolacu, a răspuns că legile româneşti actuale privind traficul de persoane şi statul de drept sunt suficiente. Nu sunt. Solicit din nou Parlamentul român, aşa cum am făcut în data de 26 iunie, să adopte legislaţia dură necesară pentru a elimina traficul de persoane şi criminalitatea organizată.

Este necesară imediat o legislaţie puternică care să îi priveze pe cei condamnaţi de profiturile obţinute în urma activităţii infracţionale. De asemenea, sunt imperativ necesare legi care să asigure procese şi soluţii rapide”, a spus ambasadorul, conform discursului postat pe site-ul ambasadei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: