"Este un exemplu foarte bun și ne-a arătat și nouă, în Olanda, cum să ne ocupam de expropriere și de confiscare, de aceste probleme de confiscare. E vorba de proprietatea oamenilor, a contribuabililor. Aici am văzut că s-a făcut un progres mare, acum dl Voiculescu a fost supus unui tratament de confiscare și proprietatea sa va fi dată oamenilor", a declarat oficialul olandez, săptămâna trecută, la la conferința "Regula de aur a bunei guvernanțe și a luptei împotriva corupției: împletirea armonioasă a politicilor și a acțiunilor de implementare", potrivit Agerpres.

Matthijs van Bonzel este de părere că politicienii trebuie să fie atenți la modul în care se ocupă de lupta anticorupție, "nu numai cu vorba, ci și cu fapta".

De asemenea, ambasadorul a spus că România are nevoie de investiţii străine (europene şi internaţionale)  şi, în acest sens, iar autorităţile şi procuratura trebuie să sprijine companiile străine în cazurile de corupţie şi să facă în aşa fel încât acestea să se simtă sigure şi să aibă acces la achizițiile publice.

"Dacă piața funcționează și România intră pe piața vestică, țara va crește, oamenii vor investi, oamenii vor fi mai fericiți, vor exista mai multe locuri de muncă, vor plăti impozitele, economia românească va crește și România se va integra în vest, unde își are locul", a spus Matthijs van Bonzel.