Ambasadorul iranian la Bucureşti convocat la MAE

Ambasadorul iranian la Bucureşti convocat la MAE

Ambasadorul Iranului la Bucureşti, Hamid Reza Arshadi, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, anuntă Antena 3. Potrivit MAE, oficialul a fost chemat în urma acuzaţiilor de implicare în protestele de la Teheran pe care Iranul le-a făcut la adresa ţărilor Uniunii Europene.

Şi autorităţile de la Budapesta au luat o decizie asemănătoare, anunţă AFP. Potrivit ministerul ungar al afacerilor externe, ambasadorul iranian a fost convocat pentru a-i cere Teheranuluii să asigure libertatea de exprimare a cetăţenilor iranieni şi să ridice obstacolele impuse jurnaliştilor străini.

"Este dreptul ţărilor Uniunii Europene să-şi exprime îngrijorarea privind situaţia din Iran şi respectarea legilor democratice", a subliniat într-un comunicat ministrul delegat Gabor Iklody.

Preşedinţia cehă a Uniunii Europene le-a cerut celor 27 de state membre să-i convoace pe ambasadorii Iranului din capitalele europene, decizie luată deja de Franţa, Suedia şi Finlanda.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorităţile iraniene le-au reproşat liderilor europeni că se amestecă în procesul post-electoral, o acuzaţie pe care reprezentanţii Uniunii Europene au catalogat-o "nefondată şi inacceptabilă".