Evenimentul Zilei > International > Ambasada României la Londra a acumulat o datorie uriașă. „Ei mă tot duc cu vorba”
Ambasada României la Londra a acumulat o datorie uriașă. „Ei mă tot duc cu vorba”

Ambasada României la Londra a acumulat o datorie uriașă. „Ei mă tot duc cu vorba”

Proprietarul clădirii în care Ambasada României a funcționat, la Londra, până în aprilie anul trecut, îi acuză pe diplomații români că nu și-au achitat chiria.

România este acuzată că ar avea o datorie în valoare de 75.000 de lire sterline pentru clădirea în care a funcționat Ambasada din capitala Angliei până în luna aprilie a anului trecut.

Proprietarul clădirii este un om de afaceri britanic și le-a mărturisit celor de la „The Times” că datoria reprezintă neplata a ultimelor șase luni de chirie, potrivit contractului. Omul de afaceri a mai spus că a trimis un ordin de evacuare, în decembrie 2018, dar ambasadorul Dan Mihalache a continuat să ocupe clădirea până la finalul perioadei de contract – aprilie 2019.

În ciuda acuzațiilor, diplomații români au anunțat că între ambasadorul Dan Mihalache și proprietarul clădirii ar fi existat o înțelegere de comun acord în acest sens și că România a achitat integral chiria pentru perioada prevăzută în contract.

„Ei mă tot duc cu vorba şi cred că imunitatea lor diplomatică le conferă intangibilitate”, a spus el. Dar eu am de plătit o ipotecă”, a spus proprietarul imobilului, pentru cotidianul „The Times”.