Evenimentul Zilei > EVZ Play > Ambasada Franței și păstrăvii din Vrancea
Ambasada Franței și păstrăvii din Vrancea

Ambasada Franței și păstrăvii din Vrancea

Ambasada Franței în România va finanța un proiect care prevede repopularea apelor de munte din Munții Vrancei cu păstrăvi.

Intitulat „PUTNA – un râu, un parc natural, o echipă și o comunitate”, proiectul va fi implementat de un ONG din Focșani, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) în parteneriat cu Romsilva – Parcul Natural Putna Vrancea.

Cererea de finanțare a fost depusă în cadrul unui apel având ca obiectiv consolidarea societății civile din România și a avut ca temă biodiversitatea acvatică.

Potrivit unui comunicat postat de ACDB, prin repopularea apelor repezi de munte din Vrancea cu păstrăv se urmărește diminuarea pagubelor produse de atacurilor vidrei în crescătoriile de păstrăv din zonă dar și asigurarea hranei, în mod natural, a acestei specii. Proiectul va demara anul viitor, în luna aprilie, iar finanțarea va fi asigurată de Ambasada Franței pentru un an.

Parcul Natural Putna – Vrancea se întinde pe o suprafață de 30.204 ha și a fost declarat arie protejată prin hotărârea de guvern în anul 2005.

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News