Cele două funcționare, care erau reprezentantele unor familii de veche noblețe, au fost condamnate la moarte și decapitate în curtea închisorii Moobit.

În acel senzațional proces s-a vorbit tot timpul de o misterioasă poloneză care alături de spionul Sosnowski conducea organizația de spionaj.

Însă nimeni nu a putut afla atunci numele aceslei spioane.

Dar, în toamna lui 1937, în gara Westbahnhoff din Berlin a fost arestată contesa Wielopolska de agenții poliției secrete și condusă la închisoarea Moobit.

Contesa Wielopolska, soția unui bogat nobil polonez, era în trecere spre Paris și arestarea ei a făcut mare senzație, atât în cercurile aristocrației poloneze, cât și în lumea legațiilor din Berlin, unde contesa era bine cunoscută.

Jerzy Sosnowski a fost lucrat la Statului Major polonez și a spionat în Germania începând cu 1926, unde a folosit pseudonimele Georg von Nałęcz-Sosnowski și Ritter von Nalecz.

În Uniunea Sovietică, era cunoscut sub numele de Jurek Sosnowski (foto), iar unele surse îl numesc Stanislaw Sosnowski.

În toamna anului 1933, Abwehr a aflat despre rețeaua poloneză de spioni, probabil din cauza trădării locotenentului Jozef Gryf-Czajkowski, care era agent dublu și care deținuse anterior postul lui Sosnowski la Berlin.

De asemenea, o actriță germană Maria Kruse, una dintre iubitele lui Sosnowski, a ajutat ​​Abwehr.

Sosnowski a fost arestat de Gestapo la 27 februarie 1934, în timpul unei petreceri într-un apartament de pe strada Lützowufer 36.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric