În prezent Alina Kabaeva este deputat al partidului Rusia Unită şi a a condus Consiliul de Supraveghere al NMG, imperiu media fondat în 2008 de unul dintre apropiaţii lui Putin.

Din trus fac parte posturile REN-TV şi Piaty Kanal, publicaţiile Izvestia şi Tvoi Den şi postul radio Russkaya Sluzhba Novostei. De asemenea, NMG are un pachet de acţiuni şi la Pervy Kanal şi la studiul ArtPictures, relatează France Press.

Motiv de divorţ?

Potrvit Sportal.bg, Vladimir Putin s-ar fi căsătorit deja, în secret, cu Alina Kabaeva în luna aprilie a acestui an. Evenimentul, care nu a fost făcut încă public, a avut loc într-un cadru restrâns, iar prezente ar fi fost doar 20 de persoane. Oficialii mânăstirii au dezvăluit pe site că Vladimir Putin i-a vizitat în data de 27 aprilie.

Zvonurile despre căsătoria celor doi au apărut la Jocurile Olimpice de la SOCI, când fosta sportivă a apărut cu o verighetă pe deget. Presa rusă susţine fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică ar fi fost motivul despărţirii dintre Vladimir Putin şi soţia sa, Liudmila.

"Ce poate avea în plus, domnule preşedinte Putin, gimnasta Alina Kabaeva, faţă de superba dumneavoastra soţie, Ludmila?".

Această întrebare o adresau jurnaliştii de la Daily Mail în anul 2008, când tabloidul Moscovski Korrespondent arunca pe piaţă ştirea că Vladimir Putin ar fi divorţat deja de soţia sa pentru a se putea căsători cât mai repede cu o domnişoară sexy, şi gimnastă pe deasupra.

„Şi încă nu aţi văzut provocatoarele imagini ale exerciţiilor de gimnastică ritmică ale Alinei”, comentau jurnaliştii despre Alina Kabaeva care a făcut şi o altfel de „gimnastică”, respectiv a apărut aproape goală în mai multe pictoriale.

Nimeni nu se gândea la toate acestea în 1998, când Kabaeva câştiga la vârsta de 15 ani medalia de aur la Campionatele europene, demonstrându-şi din plin „incredibila flexibilitate şi agilitate”, după cum avea să comenteze presa.

La Olimpiada de la Sydney din 2000 a câştigat doar o medalie de bronz, după ce a ratat un exerciţiu şi a iesit de pe covorul de gimnastică. Toata Rusia i-a fost alături şi se pare că acela a fost momentul în care a intrat şi în atenţia lui Vladimir Putin.
În 2001 a avut probleme: a fost depistată pozitiv la Jocurile Bunăvoinţei de la Brisbane, motiv pentru care toate cele 5 medalii câştigate i-au fost retrase.

No comment

Vladimir Putin iniţial nu a comentat, apoi şi-a susţinut dreptul la viaţa privată, subliniind că "a avut mereu un sentiment negativ faţă de cei care, cu fantasmele lor erotice, se amestecă în vieţile altora".

Putin iar a negat orice zvon. Presa rusă mai relata că în afara Alinei, Putin ar mai fi avut relaţii cu gimnasta Svetlana Horkina, care în prezent conduce aripa de tineret a partidului "Rusia Unita".

O altă cucerire a preşedintelui Rusiei ar fi fost Victoria Lopireva, o fostă Miss Rusia. Epilog Kremlinul a negat vineri că ar exista o altă femeie în viaţa preşedintelui rus Vladimir Putin.