Vești bune de la meteorologi: Am scăpat de caniculă! Prognoza ANM pentru astăzi, 19 august

Vești bune de la meteorologi: Am scăpat de caniculă! Prognoza ANM pentru astăzi, 19 august

Administrația Națională de Meteorologie vine cu veşti bune pentru toate regiunile ţării. Temperaturile vor fi suportabile peste tot și nu ne vom confrunta cu caniculă în nicio zonă din țară. 

Potrivit ANM, maximele vor fi, în general, sub 30 de grade Celsius. Începând de miercuri, 18 august 2021, în întreaga țară temperaturile au început să scadă, iar joi, 19 august, vor continua să fie destul de mici pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni ale ţării

Vremea va fi plăcută în majoritatea regiunilor. Cerul va fi parțial înnorat în cea mai mare parte din țară, cu înseninări temporare. Vor exista și zone în care va ploua, dar în general nu se vor semnala precipitații. În zona montană, temperaturile minime vor fi de sub 10 grade Celsius, iar maximele un pic peste 20 de grade Celsius.

În sud se vor înregistra maxime în jurul a 30 de grade Celsius, iar în sud-est de sub 30 de grade. Momentan, ANM nu a mai emis nicio avertizare meteo Cod galben sau Cod portocaliu, fie de caniculă, fie de instabilitate atmosferică pentru ziua de joi. Caniculă nu va mai fi, însă o avertizare de vreme instabilă nu este exclusă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoză meteo 19 august 2021, București

Vremea va fi plăcută joi, 19 august 2021 în Capitală. Temperatura maximă va fi de 27 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 14 grade Celsius. Cerul va fi în mare parte senin, iar vântul va sufla foarte slab. Vineri maxima va fi de 30 de grade Celsius, iar cerul va fi însorit pe toată durata zilei.

Sunt şansele de ploaie, iar vântul va avea unele intensificări de scurtă durată. Temperaturile vor scădea considerabil și se vor înregistra 26 - 27 de grade Celsius. Instabilitatea atmosferică va fi însoțită de ploi de scurtă durată, fenomene electrice, vijelii și vânt puternic.

Prognoza meteo ANM 19 august, în mai multe regiuni ale ţării

Vremea va fi frumoasă în Brașov. Cerul va fi în mare parte senin. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 9 grade Celsius. De vineri maximele cresc, însă nu vor ajunge la 30 de grade Celsius. În perioada următoare nu sunt așteptate ploi în Brașov. Vremea va fi plăcută și la Iaşi. După precipitațiile de miercuri, joi nu va mai ploua.

Joi, 19 august, cerul se va menține înnorat în aproape toată țara și nu vom scăpa de precipitații. Temperaturile maxime se vor situa între 23 - 30 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 7 - 19 grade Celsius, iar în Transilvania 5 - 13 grade Celsius. În Oradea vor fi 26°C, iar în Timișoara termometrele vor atinge maxim 27°C, potrivit ANM.

Vremea la munte

La munte, odată cu accentuarea graduală a instabilității atmosferice, temperatura va scădea semnificativ, de la o medie a temperaturilor maxime de 24 de grade la 15...16 grade. În perioada 20 – 25 august se va încălzi, iar media maximelor pentru întreaga zonă va urca la 18 grade, urmând să scadă din nou la 16 grade spre finalul lunii. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, respectiv, o medie a acestora mai ridicată în primele zile, când se vor atinge 14...15 grade, apoi va scădea, iar până spre finalul intervalului va oscila între 8 și 11 grade.

Aversele de ploaie vor fi mai frecvente şi pe alocuri însemnate cantitativ, iar în celelalte zile fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local şi temporar în timpul după-amiezelor, cu o probabilitate mai mare după 25 august, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.