Evenimentul Zilei > Politica > Am ajuns de râsul curcilor! Ce poate spune Bruxelles-ul despre ROMÂNIA! RUȘINE NAȚIONALĂ!
Am ajuns de râsul curcilor! Ce poate spune Bruxelles-ul despre ROMÂNIA! RUȘINE NAȚIONALĂ!

Am ajuns de râsul curcilor! Ce poate spune Bruxelles-ul despre ROMÂNIA! RUȘINE NAȚIONALĂ!

"Sperăm că măsurile pe care le convenim acum cu autorităţile vor dura mai mult decât guvernele" - Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție.

Vera Jourova a declarat, intr-un interviu acordat Digi24, in contextul preluarii președinției Consiliului UE de România, că speră că măsurile convenite cu autoritățile din țara noastră vor dura mai mult decât guvernele României.

Vera Jourova se află în România, urmând a avea întâlnirii cu reprezentanții mai multor instituții din sistemul judiciar, printre care și ministrul Justiției.

 

Comisarul european Vera Jourova, responsabil pentru justiţie, consumatori şi egalitatea de gen, va avea marţi întrevederi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şefa Instanţei supreme, Cristina Tarcea, precum şi cu preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei vizite oficiale pe care o efectuează în România, conform agerpres.ro

Potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, scopul vizitei este de a discuta despre priorităţile pentru domeniul Justiţiei în contextul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene şi despre evoluţiile din sistemul judiciar din România.

Marţi, oficialul european se va întâlni cu Marius Pîrvu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pentru a discuta despre dosare cheie în domeniu, urmând întrevederi cu şefa Instanţei supreme, Cristina Tarcea, şi Ancuţa Gianina Opre, preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Mai multe amănunte aici.