Conform expretizei medico-legale, cauza decesului nu a putut fi determinată din cauză că trupul jurnalistei se afla în stare avansată de putrefacție. De asemenea, rezultatul analizelor toxicologice nu sunt gata, dar în raportul autopsiei se menționează că în stomacul Cristinei Țopescu s-au găsit resturi de medicamente.

Vestea care a uimit pe toată lumea este că familia a decis să nu susțină o slujbă religioasă pentru jurnalistă sau o înmormântare, deoarece trupul ei va fi incinerat. Această decizie a alimentat și mai mult zvonurile că prezentatoarea tv s-ar fi sinucis, chiar dacă nu există nicio probă sau dovadă în acest sens – spun anchetatorii.

Apropiați ai familiei Țopescu spun însă că incinerarea a fost decizia mamei Cristinei, care dorește să-și ia fiica în Suedia, acolo unde locuiește acum. Ea nu mai vine în țară și „dorește să-i facă fiicei un altar, unde să îi vorbească sau unde să se roage pentru ea, așa cum fac oamenii când se duc la cimitir, la cei dragi”, au spus ei, în exclusivitate pentru EVZ.

În cazul incinerării, Biserica Ortodoxă nu permite efectuarea slujbelor specifice înmormântării.

Cristina Țopescu ar fi împlinit anul acesta 60 de ani.