Evenimentul Zilei > Actualitate > ”Alternativa” lui Traian Băsescu era tot actuala coaliţie
”Alternativa” lui Traian Băsescu era tot actuala coaliţie

”Alternativa” lui Traian Băsescu era tot actuala coaliţie

Varianta alternativă pe care şeful statului o pregătise în cazul depunerii mandatului de către premierul Emil Boc consta de fapt în păstrarea actualei majorităţi cu o renegociere a numelui primului-ministru.

A spus-o preşedintele Traian Băsescu astăzi, într-un interviu la Radio România Actualităţi, precizând totodată că nu respinge ideea că ”un nou premier ar fi putut fi o soluţie”.

Argumentul său pentru păstrarea actualei formule de guvernare: „liderii celorlate partide e clar că sunt imaturi și nu înțeleg ce se întâmplă în România.

”Dificultatea ar fi fost că politic aș fi avut și alte posibilități decât actuala coaliție, poate mai consistente, dar în același timp, din punct de vedere a acțiunii de redresare a României ar fi fost o catastrofă. Dar nu spun că nu mă pregătisem și cu alternativa, dar ea e consumată. O soluție de coaliție cu prim-ministru pe care trebuia să-l discut, menținând coaliția actuală de fapt”,a spus Băsescu.

”Înlocuirile au fost bune”

Seful statului nu a avut niciun reproș față de mutările făcute în echipa de la Palatul Victoria, pe care susține că le-a lăsat ”latitudinea partidului”.

”Eu cred că înlocuirile au fost bune”, a spus Băsescu. Nicio obiecție nici în cazul lui Ion Ariton, în a cărui ”mapă profesională” figurează un scandal de delapidare, finalizat însă cu un NUP.

”Atâta vreme cât niciunul nu avea dosar penal neînchis….”, a explicat el de ce nu a avut nicio reținere în privința noilor miniștri.

Citiţi şi: Băsescu: "Cel mai avantajos ar fi să luăm bani de la UE"

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: