Evenimentul Zilei > Actualitate > All Blacks, o Fata Morgana
All Blacks, o Fata Morgana

All Blacks, o Fata Morgana

Naţionala de rugby a României a pierdut sâmbătă întâlnirea cu Georgia (9-22), ultima din CEN, şi a ratat astfel şansa de a da piept cu Noua Zeelandă, anul viitor, la Cupa Mondială.

Calificate la Cupa Mondială de rugby înaintea ultimei etape din CEN, Georgia şi România s-au întâlnit, sâmbătă, la Tbilisi pentru a tranşa o mai veche rivalitate, dar şi dreptul de a-şi măsura forţele la anul, în Anglia, cu cea mai tare echipă a lumii, Noua Zeelandă! "Vrem să învingem la Tbilisi ca să jucăm contra All Blacks la Cupa Mondială. E o ocazie unică", spuneau "stejarii" înaintea plecării spre Georgia.
Iar trupa galezului Lynn Howells a început bine confruntarea de pe stadionul "Mikheil Meskhi". A deschis scorul prin Vlaicu, a fost egalată, dar cel poreclit "Americanul" a mai transformat două lovituri de pedeapsă, iar scorul era 9-3 pentru România.
"Nu e mai bună decât noi"
"A venit eliminarea temporară a lui Csaba Gall şi, acolo, s-a rupt totul", ne-a declarat ieri, după revenirea în ţară, Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby. "Georgia nu e mai bună decât România. Chiar mă enervez când mă gândesc la asta. Cât am respectat planul tactic, totul a fost bine. Apoi am căzut. Îmi pare rău că nu vom da piept cu Noua Zeelandă la Cupa Mondială de anul viitor. Tuturor ne pare rău, dar chiar şi aşa avem o grupă frumoasă", ne-a mai spus Petrache. Naţionala României (locul 17 în lume) va face parte la Cupa Mondială din Grupa D, alături de Franţa (locul 5), Irlanda (locul 6), Italia (locul 14) şi Canada (locul 15).
Grupa "stejarilor"
"E o grupă echilibrată", crede Alin Petrache, cel care a făcut o scurtă caracterizare adversarelor României la Cupa Mondială de anul viitor. "Irlanda a câştigat sâmbătă Turneul Celor 6 Naţiuni. Până la Cupa Mondială mai sunt însă 18 luni, iar Irlanda trebuie să facă schimbul de generaţii. Franţa a schimbat generaţiile. Ea are însă probleme mari după ce au deschis porţile prea multor jucătorilor străini. Italia joacă an de an în Turneul Celor 6 Naţiuni ceea ce înseamnă experienţă. Canada e în creştere şi ea", ne-a mai spus Alin Petrache.
8 Cupe Mondiale din opt a bifat naţionala de rugby a României. Prima a fost în 1987
TVR a întrerupt meciul ca să dea un meci de "B"
Peste 35.000 de georgieni au luat cu asalt stadionul "Mikheil Meskhi" din Tbilisi pentru a-şi încuraja favoriţii. Naţionala României a fost susţinută de câţiva membri ai "Club 16", funclub-ul "stejarilor", dar şi de câţiva foşti mari internaţionali. Acasă, în România, meciul de la Tbilisi a fost transmis în direct de TVR. În repriza a doua, telespectatorii au avut însă parte de o surpriză: TVR a întrerupt transmisia din Georgia pentru a da legătura în Giuleşti, unde începea un meci de Divizia "B", Rapid – CSMS Iaşi! După zece minute, în care iubitorii rugby-ului şi-au exprimat nemulţumirea în special pe reţelele de socializare, au revenit şi imaginile de la Tbilisi!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: