Evenimentul Zilei > Actualitate > Alina Gorghiu, eșec răsunător în tentativa de preluare a PNL Argeș. Omul lui Ludovic Orban și-a păstrat mandatul
Alina Gorghiu, eșec răsunător în tentativa de preluare a PNL Argeș. Omul lui Ludovic Orban și-a păstrat mandatul

Alina Gorghiu, eșec răsunător în tentativa de preluare a PNL Argeș. Omul lui Ludovic Orban și-a păstrat mandatul

Senatoarea Alina Gorghiu a suferit o înfrângere dură, în propriul fief de partid, la Argeș, omul susținut de ea pierzând alegerile pentru șefia organizației județene a PNL.

Adrian Miuţescu, candidatul susținut de Ludovic Orban, a fost ales sâmbătă în funcția de președinte al PNL Argeș. El l-a înfrânt pe Radu Perianu, promovat de tabăra lui Florin Cîțu, omul susținut de Alina Gorghiu.

Pentru Alina Gorghiu pierderea șefiei organizației PNL Argeș, la aceste alegeri interne, reprezintă o mare înfrângere, deoarece arată că nu se poate impune în județ.

În campania de alegeri, Alina Gorghiu a încercat să-i șubrezească imaginea lui Adrian Miuțescu, a încercat să se facă simpatică printre liberalii argeșeni, dar nu i-a reușit. Toate acțiunile sale, de la promovarea lui Iani Popa în postura de consilier personal al premierului până la „excursiile” organizate la Guvern pentru primarii din Argeș, nu i-au folosit prea mult. Nici promisiunile de finanțare a unor proiecte de investiții nu au ajutat.

A evitat eșecul total refuzând să candideze în nume propriu la conducerea organizației, deși așa ar fi fost normal.

La alegerile de sâmbătă, Adrian Miuțescu, președintele în funcție, susținător al lui Ludovic Orban, a fost reconfirmat cu 73% din voturile liberalilor argeșeni.

Ludovic Orban, mesaj de felicitare pentru învingător

După anunțarea victoriei de la Argeș, Ludovic Orban l-a felicitat pe noul președinte și a precizat că pentru el Argeşul este un judeţ aparte.

„Îl felicit pe Adrian Miuţescu şi echipa sa pentru câştigarea alegerilor din Organizaţia PNL Argeş. Am dorit să fiu alături de ei, astăzi, pentru că pentru mine Argeşul este un judeţ aparte, în care am venit cel mai des de când sunt membru al Partidului Naţional Liberal, şi care a dat titanii liberali ai istoriei, Brătienii.

Am fost aproape an de an la Muzeul Brătianu şi mă bucur că noi, PNL, am reuşit printr-o hotărâre de Guvern să îl scoatem din ghearele Consiliului Judeţean pesedist care îl transformase într-o cârciumă şi am înfiinţat Muzeul Brătianu la Florica, în semn de respect faţă de istorie şi faţă de marile realizări ale Brătienilor. Le-am transmis liberalilor argeşeni că nu mă las până nu vom câştiga acest judeţ.

Nu mă las până nu scoatem din ghearele PSD Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului Piteşti şi primăriile celor mai importante localităţi. Noua echipă trebuie să înceapă încă din prima zi munca de selectare a candidaţilor, de pregătire pentru viitoarele alegeri, chiar dacă ele sunt în 2024”, a scris Ludovic Orban, sâmbătă pe Facebook.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: