Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă (PSD) a fost surprins de polițiștii de la serviciul rutier, în timp ce gonea cu o viteză de peste 100 de km pe oră. S-a întâmplat pe raza unei localități din vecinătatea municipiului Pitești.

Oprit de polițiști pentru încălcarea reglementărilor privind circulația rutieră, președintele Consiliului Județean Argeș a fost sancționat cu amendă și cu suspendarea permisului de conducere.

Conform unei informări de presă transmisă de polițiștii rutieri, Ion Mînzînă a rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de trei luni.

Comunicarea oficială a Poliției

Incidentul s-a petrecut în comuna Mărăcineni, județul Argeș, în cursul zilei de vineri, după amiaza, conform informării transmise de Inspectoratul Județean de Poliție Argeș. Ion Mînzînă a fost depistat de aparatul radar circulând cu viteza de 102 km pe oră. El a semnat procesul verbal de contravenție fără să ridice obiecțiuni.

„La data de 9 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au depistat un bărbat, de 62 de ani, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localităţii Mărăcineni, fiind înregistrat de aparatul radar, cu viteza de 102 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile. Persoana în cauză nu a avut obiecţiuni şi a semnat procesul-verbal de contravenţie”, precizează IPJ Argeş.

Cine este Ion Mînzînă

Ion Mînzînă ocupă funcția de președinte al Consiloului Județean Argeș în urma alegerilor din 27 septembrie 2020. El a candidat din partea PSD, a cărei organizație județean o conduce și a câștigat alegerile locale cu 42% din voturi. În mandatul trecut, el a ocupat una dintre cele două funcții de vicepreședinte al CJ Argeș.

Ion Mînzână a intrat în politică la PRM, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor, pe listele căruia a fost ales, în mai multe rânduri ca parlamentar de Argeș. Primul mandat l-a obținut în 1996, ca senator.

În legislatura 2004-2008, Ion Mînzînă a fost ales pe listele PRM dar din septembrie 2008 a devenit membru al Partidului Conservator, de unde a făcut pasul la PSD.