Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu aruncă BOMBA. ”Tristețe fără margini” pentru Dragnea
Alina Gorghiu aruncă BOMBA. ”Tristețe fără margini” pentru Dragnea

Alina Gorghiu aruncă BOMBA. ”Tristețe fără margini” pentru Dragnea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, după evaluarea şefilor Ministerului Public şi DNA că nu este oportună, în acest moment, declanşarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr și Codruța Kovesi.

Alina Gorghiu a comentat această decizie printr-un atac direct la adresa fostului său șef din PNL, Călin Popescu Tăriceanu. ”Zi de doliu pentru dnul Tăriceanu! Astăzi i-a murit speranța că domnul Ministru al Justiției va fi factor activ în războiul lui personal cu șefii parchetelor. Probabil e tristețe fără margini la dnul Dragnea!

Pentru mine e un demers cu final așteptat. Deși cred că dnul Ministru a pus destulă presiune pe el și pe specialiștii din minister anunțând public că va face această evaluare, ba chiar dând de înțeles ca se poate lăsa cu demisii.

Citește și: Ministrul Tudorel Toader a explicat MAREA DECIZIE CE I-A VIZAT pe KOVESI SI LAZAR. Şefa DNA şi Procurorul General NU AU FOST REVOCAŢI

E o greșeala majoră că PSD de la începutul anului încearcă să acopere nereușita în domeniul economic și beleaua în care bagă țara cu populismul lor, ținând in prim plan tema justiției care trebuie făcută in stil PSD: OUG 13, abrogarea abuzului în serviciu, grațierea faptelor de corupție, revocarea șefilor de parchete etc.

Acum va urma o campanie de ostracizare a dlui Toader pentru că nu le-a făcut jocul pe acest subiect și probabil pentru că tot PSD-ul îl regretă pe Dnul Iordache.

Nu îmi fac iluzii că se vor opri aici! Dar hai să nu ne mai lamentam de justitie, hai să guverneze PSD și să nu ducă țara în gard, așa cum o arată cifrele lunii februarie!” a fost mesajul fostei șefe a PNL.

Citește și: Codrin Ștefănescu, acuzații GRAVE la adresa lui Tudorel Toader: "E o rușine la limita penibilului"

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut o conferinţă de presă în care a prezentat concluziile pe care le-a luat cu privire la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi şi la Procurorul General, Augustin Lazăr. Raportul este alcătuit din 19 pagini, în care se arată motivele pentru care Kovesi şi Lazăr nu au fost revocaţi. Toader trebuia să facă publice luni rezultatele evaluării în cazul Procurorului General şi a procurorului-şef al DNA, dar a anunțat că le va împărtăși opiniei publice miercuri. Ministrul Justiției a explicat această amânare prin prisma faptului că luni a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti.