Evenimentul Zilei > Actualitate > Alimentul care îţi distruge ficatul mai tare decât alcoolul. Toată lumea îl consumă
Alimentul care îţi distruge ficatul mai tare decât alcoolul. Toată lumea îl consumă

Alimentul care îţi distruge ficatul mai tare decât alcoolul. Toată lumea îl consumă

O nouă boală a ajuns în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Este vorba despre boala ficatului gras non-alcoolic. Aceasta poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2.

Una dintre principalele cauze ale apariţiei acestei boli este consumul de zahăr, conform healtyfood.com. 

 

În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime. Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr consumată zilnic şi să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe şi legume.

 

Zahărul, în cantităţile în care este consumat astăzi, este toxina ce stă la baza multor afecţiuni, de la probleme cardiace la cancer, ce ucid un număr foarte mare de oameni. Aceasta este concluzia la care a ajuns în urma a numeroase studii efectuate în ultimii ani și dr. Robert Lustig, specialist în endocrinologie şi obezitate infantilă. Lustig este profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii din California, una dintre cele mai prestigioase şcoli de medicină din SUA.

 

Obezitatea, hipertensiunea, diabetul de tip II şi problemele cardiace sunt doar câteva dintre afecţiunile provocate de consumul de zahăr, afirmă profesorul Lustig, scrie descoperă.ro.