Cinci alimente care pot provoca PROBLEME GRAVE DE SĂNĂTATE, fără să știm! Oricine le-ar putea avea în bucătărie

Cinci alimente care pot provoca PROBLEME GRAVE DE SĂNĂTATE, fără să știm! Oricine le-ar putea avea în bucătărie

Unele alimente pe care obișnuim să le folosim zi de zi în bucătărie pot avea efecte periculoase asupra sănătății dacă sunt consumate în cantități mari sau dacă nu sunt folosite în mod corespunzător. Deși par inofensive și nimeni nu vă spune lucruri rele despre ele, adevărul este cu totul altul.

Pe lângă alimentele procesate, care ar trebui cât mai mult evitate, întrucât conțin toxine care pot dăuna sănătății, există câteva despre care puțini știu că pot, la rândul lor, crea probleme serioase.

Cinci alimente care pot dauna sanatății

RUBARBA

Ne puteți urmări și pe Google News

Frunzele de rubarbă sunt bogate în acid oxalic, o substanță care poate provoca pietre la rinichi. Deși ar fi nevoie de aproximativ 5 kilograme de rubarbă pentru a fi periculoasă, chiar și în cantități mult mai mici această plantă poate provoca probleme serioase.

NUCŞOARA

Nucsoara este de fapt un halucinogen, consumul de 5.5 grame putând provoca crampe, iar 8 grame poate provoca o criză. Dacă mănânci o nucșoară, aceasta poate duce la psihoza ce ar putea determina o panică profundă, potrivit Dailybreak.ro.

CARTOFII

Coaja verde a unor cartofi cumpărați din piață conține foarte mulți glicoalcaloizi, care pot provoca diaree sau chiar coma sau deces.

Cartoful conține glicoalcaloizi, cum ar fi solanina și ciaconina. Acești alcaloizi, care protejează planta, se găsesc în special în frunze, germeni, vlăstari și fructe. Expunerea la lumină a tuberculilor de cartofi poate determina creșterea concentrației. Aceștia pot produce dureri de cap, diaree, crampe iar în cazuri severe coma sau decesul, ceea ce se întâmplă însă foarte rar. Gătitul la temperaturi de peste 170 °C distruge parțial aceste substanțe

MIGDALELE

Există două tipuri de migdale: dulci, și amare. Migdalele cu gust amar contin cantitati mai mari de cianuri și pot provoca probleme grave adulților și pot fi uneori fatale pentru copii.

TONUL

Tonul este periculos, deoarece are capacitatea de a „absoarbi” mercurul, care de multe ori este îndepărtat prin rinichi. O cantitate mare de mercur poate ajunge la creier, caz în care poate provoca daune severe. FDA (Agenția Americană a Alimentației) recomandă ca femeile gravide și copiii să evite complet consumul de ton.