Alfa Romeo: Giulia, pregătită să înlocuiască 159

Alfa Romeo: Giulia, pregătită să înlocuiască 159

Alfa Romeo lucrează frenetic la o nouă gamă de segment D. Giulia ar putea fi numele noului model, pe care italienii l-ar dori un demn adversar al celebrului BMW Seria 3.

Tot mai multe semnale arată că Fiat nu va renunţa la Alfa Romeo. Cu alte cuvinte, nici nu va curma producţia celebrei mărci, nici n-o va vinde hrăpăreţului grup german Volkswagen. Potrivit presei internaţionale de specialitate, Alfa Romeo pregăteşte o nouă gamă de segment D - înlocuitoarea încă arătoasei, dar cam îmbătrânitei 159.

Numele modelului care ar urma să se bată de la egal la egal - speră italienii - cu BMW Seria 3 ar putea fi Giulia, scriu mai multe site-uri specializate.

Maşina (dezvoltată pe o versiune a platformei "Compacte" a grupului Fiat) ar urma să ofere tracţiune faţă (sau integrală), o serie de motoare MultiAir (de provenienţă Fiat), un V6 (preluat - şi optimizat - de la Chrysler), precum şi o serie de unităţi turbodiesel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şefii Alfa Romeo îşi vor da în cel mai scurt timp acordul pentru versiunea finală a Giuliei, urmând ca producţia noii game (atribuită, se pare, unei uzine Chrysler din Statele Unite ale Americii) să înceapă cândva, anul viitor.