Evenimentul Zilei > Actualitate > Alexis Castorri, psihologul lui Halep: „Simona n-o să mai trebuiască să se îndoiască de ea niciodată”
Alexis Castorri, psihologul lui Halep: „Simona n-o să mai trebuiască să se îndoiască de ea niciodată”

Alexis Castorri, psihologul lui Halep: „Simona n-o să mai trebuiască să se îndoiască de ea niciodată”

Simona Halep și-a îndeplinit visul carierei și s-a impus, în sfârșit, la Roland Garros. Recent, lidera WTA a recunoscut public că meritele pentru succesul de la Paris i se datorează și psihologului ei, Alexis Castorri.

După trei finale de turneu de Mare Șlem pierdute (2014, 2017 și 2018), poate că era de așteptat ca Simona să apeleze la ajutorul unui psiholog. Constănțeanca a început colaborarea cu Alexis Castorri, la începutul acestui an. Românca s-a deplasat în Florida pentru ședințele cu psihologul ei, dar terapia a avut loc și la telefon. „Este grozav să ai cu cine să vorbeşti şi să te ajute să treci peste probleme. Te face să accepţi şi jocul mai puţin bun. M-am schimbat, iar acum mă bucur foarte mult când fac ceea ce îmi place. Sunt mai fericită”, a spus recent Halep despre Castorri, psihologul care a colaborat cu cei mai mari sportivi ai lumii. 

Acum, Alexis Castorri a discutat despre colaborarea ei cu Halep, într-un interviu acordat site-ului WTA.

Lucrul de care sunt cel mai mândră la Simona este secvența celor două finale, cea de anul trecut și cea de anul acesta. Sunt foarte mândră de munca intensă pe care a depus-o în aceste 12 luni, atât în echipă, cât și ea cu sine. A făcut o treabă foarte bună, punct. Nu o să mai aibă niciodată dubii că nu poate face ceea ce își propune. Și-a obținut titlul cum scrie la carte, întâi fiind bătută rău, suferind, apoi revenind și revanșându-se față de ea însăși.

Trebuie să ai o personalitate uriașă ca, după ce ai avut o victorie care ți s-a luat, sau pe care ai pierdut-o din mână, să te întorci anul următor, sau doi ani mai târziu, și să continui să urci muntele. Asta cere un tip anume de perseverență.

Sunt foarte mândră de Simona. O admiram oricum înainte să mi-o prezinte Darren. Îmi plac oamenii pasionați și mulți dintre jucătorii de elită sunt pasionați. Îmi place mult pasiunea și determinarea Simonei. Îi admir etica muncii. Este o persoană extrem de onestă. Este, de asemenea, și ușor de lucrat cu ea”, a declarat psihologul Alexis Castorri.