Emilian Eva, trimis în judecată pentru luare de mită și spălare de bani, a fost întrebat ce părere are despre înregistrările apărute în presă cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi, precum și dacă în acest fel se desfășurau, de regulă, ședințele conduse de aceasta. ”Când veți afla adevărul veți avea un șoc”, a spus fostul procuror la Antena 3. 

Despre dosar 

Dosarul „Licitatie la UMF Iasi” a ajuns într-un punct cheie. Experții tehnici au demonstrat ca e-mailurile folosite în acuzare de procurorul DNA Emilian Eva au suferit modificări și nu sunt autentice.

DNA, în centrul unui SCANDAL IMENS. PROBE FALSIFICATE în dosarul care i-a distrus cariera doctorului Astărăstoae, fostului șef al medicilor

Judecatoarea Mihaela Bivol a admis obiecțiunile formulate împotriva raportului care a devoalat falsificarea e-mailurilor, deși au fost făcute de specialistul cu care Eva a lucrat în dosar. 

ACUZAȚII GRAVE. Procurorul Emilian Eva MĂSLUIA PROBE în dosarele DNA

Judecătoarea Mihaela Bivol de la Tribunalul Suceava i-a audiat luni, 12 iunie 2017, pe experții care au întocmit Raportul de expertiză judiciară care demonstra că unele dintre cele mai importante probe în acuzare sunt trunchiate. Este vorba despre zeci de e-mailuri supuse expertizei de către experții din dosar care au concluzionat că acestea “au suferit modificări și nu reprezintă emailuri autentice”.