După analizarea unui eșantion de 3.080 de probe, mai mulți cercetători de la Școala de sănătate publică Chan a Universității Harvard au descoperit o legătură strânsă între calitatea aerului respirat și rata decesului cauzat de Coronavirus.

Se pare că poluarea joacă un rol foarte important în evoluția virusului cu care ne confruntăm astăzi, la nivel global, întrucât cercetătorii au observat o legătură strânsă între decesele cauzate de Covid-19 și aerul poluat în care victimele au trăit.


News Alert! Aer otrăvit în Capitală! Cote alarmante de poluare

Exclusiv. Cod roșu de poluare în București. Risc maxim. Aerul toxic, de nerespirat | VIDEO


„Rezultatele studiului sugerează că expunerea pe termen lung la poluarea aerului crește vulnerabilitatea la simptome severe de COVID-19”, au scris autorii.

Conform studiului, în Manhattan ar fi murit mai puțin cu 248 de persoane dacă în decursul ultimilor 20 de ani orașul nu și-ar fi micșorat nivelul de particule în suspensie PM 2.5 cu o singură unitate, acest lucru putând fi interpretat drept un nivel de poluare pe metru cub foarte ridicat.


Plămânii locuitorilor din Capitală, „pregătiți” de poluare pentru coronavirus

ELCEN: Primarul general al Capitalei minte și dezinformează opinia publică


Cercetarea ar putea avea consecințe semnificative pentru modul în care oficialii din sănătate aleg să aloce resurse precum ventilatoare în timp ce pandemia cu coronavirus se extinde, scrie RomaniaTV.