ALERTĂ PE MARE. Intervenții pentru salvarea unei nave în PERICOL de SCUFUNDARE Update
Editura Evenimentul si Capital

ALERTĂ PE MARE. Intervenții pentru salvarea unei nave în PERICOL de SCUFUNDARE Update

Autor: | | 2 Comentarii | 2193 Vizualizari

Autoritățile portuare acționează pentru salvarea unei nave, sub pavilion Moldova, aflată la 16 mile marine travers de Constanța, care transportă produse petroliere, care a anunțat că are probleme la sala motoare.

UPDATE 16,30 Oficial, de la Autoritatea Navală Română

Derularea operațiunilor de salvare a navei DELFI și a echipajului

"În data de 13.02.2018, în jurul orei 19:30, Autoritatea Navală Română a primit o alertă de distress transmisă de comandantul navei DELFI, sub pavilion Republica Moldova, aflată în derivă la 12 mile nautice travers de intrarea în Portul Constanța Sud Agigea, care a solicitat intervenția pentru salvarea navei și echipajului. Acesta a raportat totodată existența unei fisuri în camera mașinilor, cu infiltrare de apă în debit consistent, ceea ce a făcut ca nava să nu mai poată folosi mașina și să rămână în blackout, în pericol real de scufundare.

Cele două servicii MRCC și VTMIS din cadrul Centrului Maritim de Coordonare al ANR au acționat imediat, constituindu-se un grup de coordonare care a conlucrat foarte operativ și eficient cu partenerii implicați efectiv în operațiunea de salvare a echipajului și navei aflată în pericol, și anume:

- ARSVOM, cu nava SAR TOPAZ, pentru o eventuală preluare a echipajului, capacitatea navei TOPAZ fiind prea mică pentru a efectua salvarea totală;

- GSP – cu nava GSP King, pusă la dispoziție de d-nii Vasile Răceanu, manager naval și Valentin Băluță, manager ERCC.

Între timp vremea s-a înrăutățit, iar nava DELFI a continuat să ia apă în cantități nepompabile, ceea ce l-a determinat pe comandantul acesteia să solicite salvarea. La ora 23:30, la cererea MRCC Constanța, nava GSP King (având la comandă pe dl. căpitan Fănel Capbun) a plecat din dana 34 a portului Constanța spre nava DELFI, iar în jurul orei 01:40, au început manevrele de remorcare a navei avariate, cu echipajul la bord, spre portul Constanța Sud - Agigea (dana 126), cu o viteză de 5 Nd. Navele au reintrat în portul Constanța în jurul orei 04:30, iar operațiunea de salvare s-a încheiat la ora 05:00, când nava GSP King a predat nava DELFI în rada interioară remorcherelor portuare Canal Services 11 și Asia".

UPDATE 7:15 Nava Delfi, încărcată cu motorină, care a fost în pericol să se scufunde la 16 mile travers de Constanța a fost adusă, în siguranță, la mal, fiind tractată, în această dimineață, în portul Constanța Sud Agigea de un remorcher al companiei Grup Servicii Petroliere.

Nava Delfi de, 1634 TDW, cu șapte marinari la bord, a transmis semnalul de ajutor înainte de miezul nopții. În zonă a fost trimisă nava Topaz a Agenției Române pentru Salvare Vieți Omenești pe Mare (ARSVOM) Constanța. În zonă se află și o navă de patrulare a Gărzii de Coastă care poate interveni, în caz de necesitate.

Ajutorul Autorității Navale Române-MRCC a fost cerut după ce, la bordaj, în dreptul sălii motoare, ar fi apărut o fisură și nava ar fi început să ia apă. Echipajul a încercat să remedieze avaria prin forțe proprii. Dacă situația se agravează, cei șapte marinari de la bord vor fi preluați de nava de salvare Topaz. Nu sunt informații despre o eventuală poluare cu produse petroliere.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate