Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă națională! Coronavirusul va intra și în România! Se cere închiderea traficului aerian dinspre Italia
Alertă națională! Coronavirusul va intra și în România! Se cere închiderea traficului aerian dinspre Italia

Alertă națională! Coronavirusul va intra și în România! Se cere închiderea traficului aerian dinspre Italia

Fostul președinte Traian Băsescu trage un semnal de alarmă în legătură cu virusul care a provocat panică în toată lumea.

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat că, în curând, vor apărea cazuri de infecție cu coronavirus și în România în condițiile în care tot mai mulți români decid să de întoarcă acasă din Italia, acolo unde virusul s-a răspândit în mod agresiv în ultimele zile.

”Coronavirusul va intra și în România pentru că sunt un milion de români în Italia. Nu are cum să nu intre. Nu ai cum să stăpânești acest virus, se pare, dacă ai circulație de oameni. Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău.

Marea problemă vor fi locurile de cazare, spitalele. S-ar putea să ajungem la situația în care să transformăm școli în locuri în care să ducem pacienții dacă, într-adevăr, în Italia lucrurile sunt scăpate de sub control. Nu poate să mă convingă premierul italian că sâmbătă a dat el acte normative și doar de sâmbătă i-au apărut cazuri.

Îmbolnăviri au fost mult mai multe și neanunțate și în Italia, ca și în China. Am avut un comportament în Italia care nu are nimic în comun cu comportamentul european”, a declarat Traian Băsescu la B1Tv.

Întrebat dacă blocarea traficului de avioane dinspre Italia înspre România este o măsură rezonabilă, Traian Băsescu a răspuns: ”Eu aș face-o azi, acum, dacă aș avea puterea. Probabil va ajunge la rang de pandemie pentru că virusul ăsta pare a avea o capacitate incredibilă de a se răspândi, pe de o parte, și de îmbolnăvi comunități întregi”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: