UPDATE: SUA au lansat joi o serie de atacuri împotriva bazei militare iraniene din Iraq ca răspuns la atacul cu rachete de miercuri care a ucis 2 militari americani și un soldat britanic în vârstă de 26 de ani.

Atacurile americane par să se concentreze în jurul a cinci facilități militare folosite de adepții lui Kataib Zebollah, Pentagonul menționând că aceste baze militare au fost folosite în trecut pentru atacuri împotriva trupelor americane.

Forțele militare din Iraq au declarat că până acum SUA au lovit 4 dintre aceste facilități.


În urma acestui atac, doi militari americani şi a unul britanic, și-au pierdut viața, a declarat joi Mark Esper, secretarul Apărării, citat de agenţia Reuters.

„Am vorbit cu preşedintele. Mi-a oferit autoritatea de a face ceea ce trebuie, ţinând cont de îndemnurile sale şi dacă va fi cazul”, a declarat Mark Esper.

„Am avut o conversaţie bună” cu preşedintele, a spus Mark Esper.

Oficialul a declarat că nu oferă detalii despre riposta SUA. „Nu vreau să exclud nicio posibilitate acum, dar pentru moment ne concentrăm pe grupul ori grupurile care au comis acest atac în Irak”, a mai punctat Esper, întrebat dacă sunt analizate posibile riposte în Iran.