Autoritățile din Filipine au anunțat că un bărbat de 44 de ani a murit din cauza infecției cu noul tip de coronavirus. Acesta este primul deces care se înregistrează în afara teritoriului Chinei, unde, conform ultimului bilanț, un număr de 304 persoane au murit infectate. Conform filipinezilor, este vorba de bărbat din China, care a sosit în țară în ianuarie venind de la Wuhan. Astfel, bilanțul victimelor urcă la 305.

”La momentul internării, pacientul a dezvoltat o pneumonie severă”, a anunțat ministrul sănătăţii din Filipine, Francisco Duque, într-o conferinţă de presă. El a relatat evoluția surprinzătoare a bolii: ”În ultimele zile, pacientul a fost stabil şi a dat semne de ameliorare, dar starea pacientului s-a deteriorat în ultimele 24 de ore şi s-a produs decesul”.

Bărbatul care a murit în Filipine era iubitul unei femei de origine chineză, care a călătorit împreună cu el. Ea a fost primul caz confirmat de infecție cu coronavirus din Filipine. Cei doi au fost tratați în spitalul din Manila, fiind ținuți la izolare, informează CNN. Femeia este în curs de însănătoșire, au mai spus autoritățile filipineze.

Te-ar putea interesa și: