Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă meteo. Vin ninsorile! Ce prevăd specialiștii pentru următoarele zile
Alertă meteo. Vin ninsorile! Ce prevăd specialiștii pentru următoarele zile

Alertă meteo. Vin ninsorile! Ce prevăd specialiștii pentru următoarele zile

Institutul Naţional de Meteorolgie (INM) anunţă că, miercuri, 11 decembrie, se adună norii şi umezeala creşte în majoritatea regiunilor ţării.

Soarele va apărea prin zonele mai înalte, iar temperaturile maxime vor fi de la 3 la 13 grade, uşor sub cele din zilele precedente.

În Dobrogea şi Bărăgan încep să se adune norii. Vedem soarele la amiază, aşa că ceaţa se va risipi curând. Temperaturile scad şi se vor situa în jurul valorii de 13 grade în zona Călăraşi.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, soarele îşi face apariţia preţ de câteva ore. Totuşi, dimineaţă va fi rece, cu ceaţă persistentă, aşa că se face un pic mai frig

În nordul Moldovei şi în Bucovina este vreme mai bună. Se încălzeşte puţin şi pe timpul nopţii.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş nu sunt schimbări. Norii apar trecător, maximele ating din nou 10 grade şi doar pe la munte sunt aşteptate ceva precipitaţii, mai exact lapoviţă în zona crestelor.

În vestul ţării, cerul va fi înnorat şi o să plouă din când în când. Ploile sunt slabe şi sporadice, însă umezeala persistă şi percepem temperaturi mai mici decât cele înregistrate. Pe valea Mureşului se arată soarele.

Soarele apare şi în Transilvania, însă după o dimineaţă cu ceaţă. Temperaturile ajung la 6-7 grade ziua şi pe la minus 2-minus 3 grade peste noapte.

Umezeala sporeşte şi în Oltenia. Ceaţa persistă şi pe aici. Azi, temperaturile mai scad un pic şi aici.

Se adună norii şi în sudul ţării. Ceaţa poate dura câteva ore şi pe aici, revine şi pe timpul nopţii, iar temperaturile urcă până la 10 grade în zona mai înaltă.

Şi în Bucureşti sunt unele schimbări. Miercuri aşteptam ceaţă, atmosfera destul de neplăcută şi umedă. Maxima scade destul de mult şi o va fi între 6 şi 8 grade pe la prânz. Presiunea atmosferică va creşte şi umezeala persistă.

În zonele de munte apare lapoviţa prin Apuseni şi în nordul Orientalilor. Este posibil ca de azi să înceapă ninsorile

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.