Meteo. Sâmbătă vremea va fi deosebit de caldă în zonele de câmpie şi normală termic în restul teritoriului

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când local la deal şi la munte şi pe suprafeţe mici în zonele mai joase de relief se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pot fi condiţii de grindină. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp, îndeosebi în Carpaţii şi Subcarpaţii Meridionali şi de Curbură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 33 de grade.

Meteo. În Capitală, pe parcursul zilei, vremea va fi în continuare deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza şi seara vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade.

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara când în zona Carpaţilor Meridionali şi pe spaţii mici în restul masivelor montane vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Meteo. La mare, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 28 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 şi 24 de grade.

Duminică temperatura este în creştere, iar disconfortul termic se va accentua, îndeosebi în zonele de câmpie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade la Miercurea Ciuc si Suceava și 35 de grade la Drobeta. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara în zonele montane și submontane, unde pe spații restrânse se vor semnala averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice.

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă, cu disconfort termic în accentuare în timpul după-amiezii. 16-18 grade dimineata si 33-34 de grade la amiaza.

Și luni temperatura continuă să crească, iar după-amiază va deveni local caniculară în Câmpia Română și în vestul Dobrogei, unde disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în depresiuni şi în nordul Moldovei și 35 de grade frecvent în sud si sud-est, izolat 36 de grade, la Drobeta Turnu Severin.