Potrivit ANM, în intervalul 29 iunie, ora 10.00 – 30 iunie, ora 10.00, în zonele de deal şi de munte, precum şi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Meteorologii au anunțat că, pe lângă ploi și vijelii, astăzi vom avea parte de o zi foarte caldă, cu atmosfera sufocantă pe la câmpie și caniculă în sudul țării. Maximele vor urca până la 34 de grade Celsius.

Mâine avem încă o amiază caniculară, cu disconfort ridicat, în sud și în sud-est. Căldura se mai domolește, însă, în celelalte zone, iar prin nord, centru, în ținuturile estice și la munte vor fi perioade cu averse zdravene și instabilitate.

Miercuri, vremea călduroasă cuprinde aproape toată tare, iar în sud și sud-est avem, din nou, caniculă și multă zăpușeala. În zonele de munte, spre seară, apar câțiva nori de ploaie.

Joi ne-așteaptă încă o zi fierbinte, cu disconfort ridicat și caninculă în ținuturile sudice. Seara, în vest, nord-vest și la munte se întorc aversele, dar până atunci avem soare arzător și maxime de la 30 la 36 de grade.