Astfel, începând de luni, ora 10:00, până miercuri, la ora 10:00, va fi în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în toată ţara, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 40-60 l/mp.

În Moldova, Maramureș, Transilvania, Crișana, și local în Banat, Dobrogea și Muntenia, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. În plus, vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Specialiștii anunță că vor fi averse torențiale, fenomene electrice, vijelii și grindină mai ales în vest, nord, centru și nord-est. Astfel cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Valorile maxime vor fi cuprinse între 21°C în depresiuni și 29°C în Oltenia. În Capitală, vor fi ploi însemnate cantitativ după-amiază și o maximă de 26°C-28°C.

Bucureștiul se va afla, până miercuri dimineaţa sub Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi vijelii, conform prognozei speciale pentru municipiul Bucureşti, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În tot intervalul de prognoză se vor acumula cantităţi importante de apă, iar pentru secvenţe scurte de timp se vor putea depăşi 10-20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 29 de grade, iar cele minime 14 şi 17 grade”, precizează ANM.

La munte sunt anunțate averse și furtuni cu fulgere, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Temperaturile se vor încadra între 21 grade C și 14 grade C. Cantitatea de precipitații pe timpul zilei este de 3 L/m², iar pe timpul nopții, cantitățile de precipitații vor atinge 8 L/m². Vântul va sufla cu 5 km/h dinspre NV pe timpul zilei.