Evenimentul Zilei > International > Alertă maximă! Un port de lângă Veneția evacuat pentru dezamorsarea unei bombe
Alertă maximă! Un port de lângă Veneția evacuat pentru dezamorsarea unei bombe

Alertă maximă! Un port de lângă Veneția evacuat pentru dezamorsarea unei bombe

Locuitorii portului Marghera, din apropierea Veneției, au fost evacuați duminică dimineața, pentru ca geniștii să neutralizeze o bombă periculoasă care data din timpul celui de-al doilea Război Mondial

Conform stiridiaspora.ro, 3.500 de locuitori ai orașului Marghera, port industrial situat în apropierea Veneției, care atrage anual 36 de milioane de turiști, au fost evacuați de forțele de ordine duminică dimineața.

Dispozitivul care a pus în pericol liniștea portului Marghera prezenta „un risc crescut de explozie”, ceea ce a necesitat luarea tuturor măsurilor de precauție, a declarat Gianluca Dello Monaco, ofițerul de armată care a condus operațiunea, pentru postul de televiziune Rai 24.

Circulația tuturor mijloacelor de transport a fost suspendată în timpul operațiunii, iar avioanele au avut interdicție de decolare sau aterizare pe aeroportul internațional Marco Polo din Veneția, timp de patru ore.

 

Bomba din al II-lea Război Mondial prezenta „risc crescut de explozie”

Bomba, care cântărea 225 de kilograme şi conţinea 129 de kilograme de TNT, a fost descoperită în ianuarie în timpul lucrărilor de mentenanţă la reţeaua de canalizare.

După ce bomba a fost dezamorsată, a fost transferată pe un vas, pentru a fi distrusă în mare, la o distanță considerabilă de Veneția. „Când bomba a fost coborâtă în mare, încărcături explozive au fost amplasate pe dispozitiv, care a explodat sub apă”, au declarat serviciile oraşului Veneţia într-un comunicat dat presei, preluat de stiridiaspora.ro