Evenimentul Zilei > International > Alertă maximă la Roma! Centrul este bilndat.Totul pentru vizita lui Domald şi Melania Trump
Alertă maximă la Roma!  Centrul este bilndat.Totul pentru vizita lui Domald şi Melania Trump

Alertă maximă la Roma! Centrul este bilndat.Totul pentru vizita lui Domald şi Melania Trump

Atentatul de luni noaptea de la Manchester creşte tensiunea din jurul vizitei preşedintelui Trump la Roma. Preşedintele american, însoţit de soţia sa, Melania, va petrece în total 19 ore la Roma. Air Force One este aşteptat astăzi la 18,30 la aeroportul Fiumicino.

Miercuri dimineaţă, la ora 8,15 prima întâlnire a lui Trump însoţit de Melania, cu Papa Francesco. Apoi preşedintele va avea un colocviu cu secretarul de Stat al Vaticanului, Pietro Parolin şi cu arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pentru relaţiile cu SUA.

Între timp Melania Trump va vizita Capela Paolina şi Sala Regia. La sfârşit cuplul prezidenţial va vizita Capela Sixtină şi biserica San Pietro. Preşedintele va mai avea întâlniri cu  preşedintele Sergio Mattarella şi cu primul ministru Paolo Gentiloni, pentru schimburi de opinii în vederea G7 care va începe vineri la Taormina.

Trei inele de siguranţă

Trei inele de siguranţă vor întări traseul parcurs de Trump. Lăsând deoparte elementul uman implicat, se vor monitoriza site-uri şi se vor preveni posibile capcane, se va bloca temporar traficul infernal din capitala Italiei la trecerea cortegiului prezidenţial.Traseul ales până la Vatican e unul deosebit şi cuprinde Piazza della Repubblica, cartierul renumit Parioli, Villa Borghese, strada Belle Arti de-a lungul Tibrului, Circo Massimo, Colosseo şi Fori Imperiali.

Zeci de telecamere

Poliţia, prin specialiştii lor, a instalat o reţea articulată de camere de luat vederi în locuri considerate sensibile, una dintre ele va fi mobilă, înălţată,  pe una dintre maşinile de escortă, pentru a supraveghea în fiecare moment traseul prezidenţial. Acoperirea video va fi completată de un elicopter al Poliţiei de Stat dotat cu o instalaţie de reluări video aeriene.O unitate de intelligence va fi prezentă prin oamenii săi în orice punct posibil, pentru a evita orice risc. La lucru vor fi şi artificierii şi trupele antitero care vor face controale la toate obiectivele importante.