Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la Mitropolie! Măsuri drastice luate de jandarmi la Sfântul Dimitrie cel Nou
Alertă la Mitropolie! Măsuri drastice luate de jandarmi la Sfântul Dimitrie cel Nou

Alertă la Mitropolie! Măsuri drastice luate de jandarmi la Sfântul Dimitrie cel Nou

Pe fondul amenințărilor sosite din partea celor care vor să vină, cu orice preț la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, impresionante efective de jandarmi au fost dislocate la Mitropolie

Ca și la Sfânta Parascheva, unde au putut să se închine doar locuitorii din Iași, autoritățile au transmis că la pelerinajul ocazionat de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou doar locuitorii Capitalei pot participa.

În fața protestelor credincioșilor din țară care ar fi vrut să participe la acest eveniment, Jandarmeria Capitalei a anunțat o serie de măsuri la Mitropolie, acolo unde se află racla cu trupul ocrotitorului Bucureștiului, Sfântul Dimitrie cel Nou.

Astfel, un număr impresionant de jandarmi au fost dislocați la fața locului.

Atât Jandarmeria Capitalei cât și Patriarhia Română au transmis un msaj cu măurile luate de autorități.

Astfel, „în perioada 25 – 27 octombrie a.c., cu ocazia sărbătorii ocrotitorului Bucureștiului, Sfântul Dimitrie cel Nou, jandarmii bucureșteni vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa cetăţenilor care vor participa la manifestările religioase ce vor avea loc la Catedrala din Dealul Mitropoliei”, au anunțat Jandarmeria Capitalei și Patriarhia Română.

Culoare speciale de acces pentru credincioși

„Pentru a veni în sprijinul celor prezenţi la această importantă sărbătoare religioasă, se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică și culoare speciale de acces în scopul creării unor condiţii optime de desfăşurare a pelerinajului, astfel încât să fie respectate normele de protecție sanitară și să fie evitate aglomerările de persoane sau alte incidente”, precizează Jandarmria Capitalei.

De asemenea, pentru buna desfăşurare a acestui eveniment Jandarmeria Capitalei face următoarele recomandări:

– cei prezenţi să manifeste răbdare şi să adopte un comportament civilizat;

– să respecte indicaţiile jandarmilor și regulile stabilite de organizator;

– să păstreze distanța fizică față de alte persoane și celelalte măsuri de protecție sanitară;

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în apropiere.

 


Exclusiv. Ludovic Orban s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel. Condițiile în care are loc pelerinajul Sf. Dimitrie cel Nou. Update

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou. Biserica Ortodoxă anunță măsuri speciale

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: