Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la ISU Dobrogea. Încă 10 pompieri victime ale pandemiei
Alertă la ISU Dobrogea. Încă 10 pompieri victime ale pandemiei

Alertă la ISU Dobrogea. Încă 10 pompieri victime ale pandemiei

La Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au fost internați 10 pompieri angajați ai detașamentului Cernavodă, considerați contacți ai pompierului care a murit din cauza COVID-19

ISU Dobrogea informează că  la nivelul detașamentului Cernavodă au fost confirmați 10 pompieri având Covid 19. Aceștia sunt internati in spital, iar din ultimele informații, sunt asimptomatici.

În acest sens, ISU Dobrogea precizează că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați.

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției. Este vorba de alți 13 pompieri care la rândul lor fuseseră contacți cu pompierul decedat, săptămâna trecută.

”Menționăm că la nivelul tuturor subunităților ISU Dobrogea se realizează periodic decontaminarea acestora, au fost luate măsuri pentru dezinfecția și spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent”, mai arată ISU Dobrogea.

”Manifestăm o precupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate cu Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție”, informează ISU Dobrogea.