Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la Crima Organizată Constanța. Polițiști, victime ale pandemiei
Alertă la Crima Organizată Constanța. Polițiști, victime ale pandemiei

Alertă la Crima Organizată Constanța. Polițiști, victime ale pandemiei

Patru polițiști de la Biroul de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța au fost confirmați pozitiv la testul Sars-Cov2 , sediul poliției în care își desfășoară activitatea fiind dezinfectat.

Informația a fost confirmată de Inspectoratul Județean al Poliției Constanța în baza celor transmise de BCCO.  Potrivit sursei citate, după confirmarea celor patru cazuri, la sediul poliției s-a efectuat o acțiune de dezinfecție. IPJ Constanța mai precizează că este în curs o anchetă epidemiologică pentru elucidarea împrejurărilor în care s-au îmbolnăvit polițiștii, având în vedere că, de la începutul sezonului estival, ei lucrează în zonele aglomerate de pe litoral. La Vama Veche și Mamaia.

Din informațiile obținute pe surse, ancheta epidemiologică ar fi efectuată de Centrul medical al MAI.  Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici. Primul polițișt confirmat de Direcția de Sănătate Publică din Constanța a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase, spun reprezentanții DSP. Ulterior, ceilalți trei colegi, cu care venise in contact și care fuseseră izolați la domiciliu, au fost și ei testați pozitiv, fiind internați, deasemenea, la Spitalul de Boli Infecțioase.

De la debutul pandemiei, în județul Constanța au fost confirmate 534 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 23 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 474 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 93 de persoane internate, dintre care 85 din județul Constanța și opt din alte județe.

Până în acest moment, 14 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța. Dintre acestea, o persoană a fost externată în ultimele 24 de ore. Potrivit prefecturii Constanța, forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 142 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 40.450 de lei), dintre care 28 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 3.500 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 12 societăți comerciale. În cursul zilei de ieri, 10 iulie a.c., 900 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 55 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, prefectura Constanța cere respectarea tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Face  apel către populația județului să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: