Evenimentul Zilei > Politica > Alertă la Constanţa. Canicula a scos şerpii la soare
Alertă la Constanţa. Canicula a scos şerpii la soare

Alertă la Constanţa. Canicula a scos şerpii la soare

Jandarmii constănţeni au fost alertaţi în această după amiază, prin 112, că în centrul oraşului au apărut câţiva şerpi care au speriat localnicii din zonă.

Mai mulţi jandarmi, împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor, s-au deplasat imediat pe bulevardul Tomis, mai jos de Spitalul Judeţean. Jandarmii au luat măsuri de izolare a zonei. Femeia care sunase la 112 le-a spus  că în timp ce mergea cu cei doi copii, pe trotuar, a observat la doar o jumătate de metru de piciorul ei, un şarpe. “ Era gros cât braţul, şi lung de un metru şi jumătate şi mai încolo, în iarbă, erau alţi şerpi mai mici, cel puţin trei”.

Murat Ziadin, de la Protecţia Animalelor, a declarat pentru EVZ că “ femeia era şocată, mai ales că era însoţită de doi minori care la rândul lor s-au speriat şi au fugit, ţipând, de lângă mama lor”. O altă femeie, martoră la eveniment, a confirmat, înspăimântată, spusele mamei. În ciuda căutărilor insistente, şerpii nu au mai fost găsiţi. În apropierea locului au fost însă descoperite mai multe gropi mici care duceau la o gură de canalizare. “Şerpii au ieşit, cel mai probabil, din cauza căldurii. S-or fi speriat şi ei, şi au fugit. Şerpii nu atacă dacă sunt lăsaţi în pace, este bine ca oamenii să nu se intre în panică, să nu se apropie de reptile şi să ne anunţe imediat. Probabil că era o familie de şerpi care s-a refugiat în gura de canal” a explicat Murat Ziadin.