Potrivit siteului descopera.ro, uriaşul corp ceresc denumit 2017 AG13 a fost detectat în acest weekend de către cercetătorii de la Universitatea din Arizona, SUA.  Corpul ceresc a trecut pe lângă Pământ la o distanţă aproximativă de 192,2 kilometri.

Corpul ceresc a trecut pe lângă Pământ cu o viteză de 15 kilometri pe secundă. Acesta a fost observat cu 24 de ore înainte de a atinge punctul cel mai apropiat de Pământ.

,,Obiectul se mişcă rapid şi foarte aproape de planeta noastră,'' afirmă Eric Feldman, astronom din cadrul Slooh. Cercetătorii de la Slooth susţin că asteroidul ,,are o mărime asemănătoare cu cel care a lovit Celeabinsk, Rusia, în 2013,'' ceea ce înseamnă că dacă acesta s-ar fi prăbuşit efectele ar fi fost asemănătoare.

Următoarea apropiere a asterodului de Pământ este aşteptată pe 28 decembrie 2017. Aproximativ 38 de alţi asteroizi se vor apropia de Pământ în luna ianuarie.

Așadar, specialiștii au încercat să dezvolte un instrument cu ajutorul căruia să preîntâmpine astfel de evenimente.

Mai mult, Casa Albă a publicat un document oficial în care este descris planul lor privind coliziunea unui asteroid cu Pământul, însă acesta a dovedit faptul că omenirea este încă nepregătită pentru un astfel de eveniment.

Deşi pericolul privid impactul unui asteroid cu Pământul este rar, Dr. Nuth avertizează că ameinţarea este prezentă continuu.  

NASA lucrează la mai multe misiuni, una dintre ele bazându-se pe redirecţionarea asteroizilor.  Agenţia Spaţială are o echipă de cercetători care observă activitatea şi potenţialul pericol al asteroizilor care ar putea lovi Pământul.

 

 

Te-ar putea interesa și: