Interlopul „Comitet” a ingnorat reglementările ordonanțelor miliare, iar în ziua de Paște a părăsit domiciliul pentru a merge la niște rude din localitatea ialomiţeană Bărbuleşti, fost focar de COVID-19 la începutul lunii aprilie.

„În ziua de Paşte, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în judeţul Ialomiţa, unde şi-a vizitat rudele, de unde a contractat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu coronavirus câteva zile mai târziu”, a declarat Leonard Dimian, prefectul judeţului Buzău.

Pe data de 28 aprilie, bărbatul s-a simțit rău și a mers la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secţia Pneumofiziologie a Spitalului Judeţean Buzău.

Pe data de 1 mai a venit rezultatul testului pentru coronavirus, care au confirmat că bărbatul era pozitiv.

Ca arate,  fost transportat imediat la Institutul Victor Babeş din Bucureşti.

După aflarea rezultatelor, reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică, însoţiți de forţe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului, pentru demararea anchetei epidemiologice. Autoritățile au identificat nu mai puțin de 31 de contacţi direcţi. Toţi au fost plasaţi în izolare la domiciliu şi le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus.

Duminică, s-a constatat că din cei 31 de contacţi direcţi, 19 persoane au fost infectate, iar testele au ieșit pozitiv.

În aceeași zi, autorităţile au declanşat o amplă operaţiune de preluare a bolnavilor din focarul de coronavirus din cartierul Poştă.

Contacţii testaţi negativ au fost preluaţi cu ambulanţele şi relocaţi la un singur domiciliu, pentru izolare pe durata a 14 zile.

Mai multe ambulanţe au preluat în cursul serii cei 19 pacienţi şi i-au transferat la spitalul Municipal Râmnicu Sărat , unde au ajuns 12 bolnavi, respectiv la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală.

Pentru a izola focarul de COVID-19, autorităţile au decis să plaseze tot cartierul Poştă în carantină. Aprovizionarea cu alimente şi bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autorităţile locale, potrivit antena3.ro