Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la Marea Neagră. Ultimele detalii despre nava care s-a scufundat. UPDATE
Alertă la Marea Neagră. Ultimele detalii despre nava care s-a scufundat. UPDATE

Alertă la Marea Neagră. Ultimele detalii despre nava care s-a scufundat. UPDATE

Pericol în portul Midia. O navă plină cu oi este în pericol să se scufunde.

UPDATE. Continuă să curgă informațiile despre tragedia din Marea Neagră, unde aproximativ 15.000 de oi și-au pierdut viața. În pericol a fost un marinar, care a căzut peste bord. În momentul de față, acesta este în siguranță, chiar dacă după ce a fost scos medicii au constatat că este în șoc hipotermic.

UPDATE- Doar 32 din cele aproape 15.000 oi de pe nava Queen Hind, care blochează șenalul navigabil din portul Midia, au fost scoase până la aceasta ora. Prefectura judetului Constanța a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta. Sedinta se desfășoară chiar in sediul Capitaniei Midia în prezența tuturor componenților CJUS. La fața locului au ajuns și echipaje de la Agentia Română de Salvare Vieți Omenesti pe Mare cu nava Hercules și două șalupe. Se întind două rânduri de baraje antipoluare și unul de forță. Concomitent se încarcă pe șalupe ovinele vii cu forțe din cadrul tuturor armelor și autorităților publice. Ulterior se va încerca reducerea unghiului de înclinare și repunerea navei pe poziție pentru a putea fi remorcată la cheu, spune purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.


Update:
„Avem un apel 112 cu privire la faptul că, în Portul Midia, la cheul de nord, o navă sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi, s-a răsturnat pe o parte.

Un membru de echipaj a căzut peste bord, acesta fiind salvat, în prezent i se acordă îngrijiri medicale.

Restul echipajului de pe navă a fost adus în siguranță la mal.

 

Facem mențiunea că manevrele în port nu au fost afectate”, au anunțat reprezentanții IPJ Constanța.


Nava Queen Hind încărcată cu 20,000 de oi s a înclinat atât de periculos  în șenalul navigabil al portului Midia încât comandantul  a cerut  abandonul navei.

Autoritățile portuare au cerut însă comandantului să ducă nava pe lateral și să o pună uscat. Reprezentanți ai Autorității Navale Romane, Căpităniei, poliției transporturi se îndreaptă spre locul incidentului. Se pare nava a fost încărcată mai mult decât era stabilit, animalele fiind îngrămădite mai mult într-o parte a vaporului.

Echipajul navei a fost evacuat.

Amintim că în 2017, o navă rusească de război s-a ciocnit cu o navă cargo în Marea Neagră, anunță presa turcă. Nava turcească era plină cu oi românești. În urma coliziunii, nava rusească s-a scufundat.