Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în Cazul Caracal: Se cer sancțiuni grave!
Alertă în Cazul Caracal: Se cer sancțiuni grave!

Alertă în Cazul Caracal: Se cer sancțiuni grave!

Cazul Caracal capătă o turnură ciudată, cu un scandal izbucnit între juriștii implicați în dosar.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) cere sancționarea avocatei familiei Melencu, Carmen Obârșanu, pentru că a declarat public că nu exista probe în dosarul privind dispariția Luizei și că, de la 1 august, nu s-a mai facut nimic în acest dosar.

Procurorii DIICOT o acuză pe avocata Camelia Obârşanu de conduită neprofesională, potrivit Antena 3.

Anchetatorii îi reproșează avocatei că a refuzat să pună la dispoziția DIICOT contractul încheiat între aceasta și familia Melencu. Carmen Obârșanu spune însă că legea nu o obligă să depună la dosar copia după actul original, așa că le-a dat anchetatorilor o împuternicire, act cu care DIICOT nu este de acord.

„În urmă cu o săptămână am depus o cerere de consultare a dosarului și delegația de imputernicire pe care o încheiasem în urma contractului cu familia Melencu. A doua zi, doamna Melencu a fost sunată de un ofițer și întrebată în ce condiții m-a angajat. Dânsa a spus că sunt un avocat angajat”, a relatat avocata.

„După o oră, mă sună un agent de poliție de la București și m-a întrebat dacă familia Melencu a renunțat la dl Tonel. I-am spus că nu. Mi-a spus că dl procuror solicită de la dvs contractul de asistență juridică. Nu se depune contractul de asistență juridică. În ziua următoare, din nou „dvs să prezentați contractul de asistență juridică”. „Domnule, nu se prezintă acest contract, eu am depus delegația și o aduc în original”. Nu a fost de acord, că nu vrea dl procuror Todoran. Și atunci i-am dat o replică corectă: „De unde știe asemenea procedură dl procuror?” Polițistul a încheiat un proces-verbal cu lucruri neadevărate, le înmânează conducerii DIICOT și vineri când am ajuns să studiez dosarul nu mi s-a spus nimic, dar s-a depus adresă către barou. Nu este adevărat ceea ce se debitează în procesul-verbal.”, a mai spus Carmen Obârșanu.

„Eu am dat o notă explicativă Baroului și nu este nicio problemă”, a încheiat avocata familiei Melencu, una dintre fetele dispărute și, se presupune, ucise de Gheorghe Dincă.

Foto: deBanat.ro